Simpro blir svensk - Elektronikknett
Inission
Innision er på vei til å bli den 5. største elektronikkprodusenten i Norden. Foto: Innision.com

Simpro blir svensk

Torsdag 1. november 2018 ble Simpro Holding AS kjøpt av svenske Inission AB. Inission er en totalleverandør av skreddersydde produksjons- og logistikktjeneseter innenfor avansert inustrielektronikk, og er i ferd med å bli en av de fem største i Norden.

Ved oppkjøpet av Simpro Holding AS blir Simpro AS og Noca AS en del av konsernet og vil bli en viktig bidragsyter for ytterligere vekst i Norden, heter det i en melding i dag.

Kjøpesummen beløper seg til 40,9 millioner kroner med en goodwill på ca. 6,8 millioner. Selgere er Salvesen & Thams, Midvest Funds og Olav Sigurd Kvaale.

Simpro_Inission Simpro/Noca blir svensk: Fra venstre: Finansdirektør Stefan Westberg, Inission, markedssjef Olle Hulteberg, Inission, Olav Sigurd Kvaale, Simpro, Erik Dragset, Simpro och Bjørn Wiggen, styreleder/daglig leder i investeringsselskapet og hovedaksjonær i Simpro Holding, S&T Invest AS.

Inission har produksjon i Stockholm, Malmö, Borås, Munkfors, Pajala og i Tallin i Estland. Simpro Holding AS består av Simpro AS på Løkken og Noca AS i Trondheim.

For Simpro og Noca betyr dette at vi blir en del av et større konsern innenfor produksjon av høyteknologisk elektronikk og elektromekanikk, og vil gjennom å være en del av Inission kunne tilby eksisterende og nye kunder  et bredere spekter av løsninger.

– Inission står for mye av det samme verdiene og strategiene som Simpro/Noca. Vi ser frem i mot å bli endel at et større konsern som kan bidra til å løfte Simpro/Noca. Det er også områder der vi kan bidra til å løfte Inission, sier Erik Dragset, administrerende direktør i Simpro.

– Simpro er et svært veldrevet virksomhet og det føles inspirerende å ha en tilstedeværelse i Norge med et så godt kjøp. En viktig milepæl for vår utvikling er at vi når tar skrittet inn i Norge. Jeg er overbevist om at dette vil by på store muligheter til utvikling for alle involverte, både medarbeidere, kunder og bedrift, sier Fredrik Berghel, Koncernchef Inission.

Kommentarer