Sigfox lanserer bobler - Elektronikknett
sigfox-bubble

Sigfox lanserer bobler

Bubbles er en ny beacon- eller vardeenhet basert på Sigfox' strømgjerrige radio. Den kan dessuten justere sendestyrken etter hvor langt den må sende signalene.

Franske Sigfox lager trådløse og strømgjerrige radionett for smalbåndkommunikasjon med lav datarate. Og nå kommer en ny tjeneste i porteføljen, varder for posisjonsbestemmelser.

Meningen er at Bubbles skal spore eiendeler. Under installasjon, som skal ta noen sekunder, blir nodens nøyaktige posisjon registrert av Sigfox’ eget Network Operating Center. Deretter holder den greie på batterinivå og temperatur, og sjekker at den faktisk er der den skal være.

Sendestyrken bestemmes av Network Operating Center, slik at boblen har en rekkevidde fra én til noen titalls meter. I fremtiden mener de at den skal kunne takle noen hundretalls meter.

Første kunde er Amadeus som selger teknologiløsninger til reiseselskap, flyselskap, flyplasser, hotell, jernbaneoperatører og andre reisevirksomheter. De har til hensikt å bruke Bubbles i IT-løsninger for nye tjenester.

I følge Sigfox er dette en rimeligere løsning enn andre vardeteknologier. Mest fordi en Bluetooth LE-varde ikke skulle kunne klare seg selv uten en ekstra oppkobling – som for eksempel Sigfox – for å kunne fungere.

Kommentarer