Samarbeider for å fremme biometriske kortløsninger - Elektronikknett
IDEX-img2

Samarbeider for å fremme biometriske kortløsninger

Infineon Technologies og IDEX Biometrics har inngått et samarbeid, der målet er å integrere IDEX' biometriske teknologi i plattformer sammen med Infineons sikre elementer. De skal også utvikle en «system-på-kort»-demonstrator som kjører den nyeste 16-bit sikkerhetskontrolleren med dobbelt grensesnitt fra Infineon.

Den tekniske utfordringen med kontaktløse biometriske smartkort er strømforbruksprofilen. I følge Infineon har deres sikre elementer en stor fordel når det gjelder å aktivere og samhandle med biometri på grunn av en energiprofil optimalisert for batterifrie, kontaktløse systemer. Systemet har en ytelse som klarer kontaktløse betalingstransaksjoner på under 300ms. Dette betyr at en «samlet» biometrisk betalingstransaksjon kan utføres på mindre enn ett sekund.

Infineon og IDEX vil også arbeide for interoperabilitet, noe som er viktig for å sikre bred implementering av biometriske løsninger. Blant annet undersøker og dokumenterer de to selskapene den mest effektive måten å integrere IDEX’ verts-API i biometriske systemer med Infineons «sikre element», for å få en raskere implementering av biometriske kort i markedet.

IDEX samarbeider dessuten med store industriaktører for å utvikle et åpent økosystem for smartkortløsninger som muliggjør betalings-, bedrifts-ID- og adgangsapplikasjoner.

Ifølge markedsundersøkelsesfirmaet ABI er antall betalingskort med biometrisk funksjonalitet forventet å vokse fra 4,5 millioner enheter i 2019 til 120 millioner innen 2023.

Kommentarer