SMARC med fem 1 GB Ethernet-porter - Elektronikknett
SMARC_sAL28

SMARC med fem 1 GB Ethernet-porter

Ny SMARC-sAL28-modul fra Kontron har opptil fem TSN-kompatible 1 GB Ethernet-porter, og leveres med garantert forsinkelse og tjenestekvalitet.

Dette er første gang Kontron har tilbudt en SMARC-modul med opptil fem integrerte TSN-kompatible 1 GB Ethernet-porter direkte fra kontrolleren. Den oppfyller spesifikasjonene for IEEE 802.1 TSN (Time Sensitive Networking), og er ideelt egnet for bruk i industrielle IoT- eller industrielle 4.0-systemer basert på stardard Ethernet-protokoller. Modulen har en NXP Dual Cortex A72 LS1028 prosessor med 3D GPU i en SMARC formfaktor og er tilpasset bruk ved industrielle temperaturer i henhold til kategori E2 mellom -40°C og +85°C.

TSN-spesifikasjonene sørger for at datapakker kommer i rett tid. I industrielle miljøer, som maskinstyring i produksjon, kan Ethernet-basert TSN med garantert forsinkelse/latens og Quality of Service (QoS) med tidssynkronisering erstatte proprietære feltbussystemer og kommunisere samtidig sømløst til IT-systemer. Dette gjør ekte IIoT eller Industry 4.0 basert på standard Ethernet mulig, heter det fra leverandøren.

Den nye SMARC-sAL28-modulen er tilgjengelig i to standardversjoner. Den første versjonen gir 2 TSN-kompatible 1 GB Ethernet-porter som kan brukes direkte. Den andre versjonen støtter 4 koblede TSN-kompatible 1 GB-porter via QSGMII-grensesnittet med et ekstra TSN-kompatibelt Ethernet-grensesnitt, som gir totalt 5 TSN-kompatible 1 GB-porter med en quad-PHY på signalbæreren.

Den integrerte modulen er for øyeblikket den mest kostnadseffektive løsningen for å implementere TSO-kompatible IoT gateways, hevder selskapet. Begge versjoner støtter opptil 4 GB DDR3L non-ECC eller ECC nedloddet minne, og har en 3D GPU samt eMMC 5.1 innebygd minne med en kapasitet fra 2 til 64 GB. Et to-kanals LVDS-grensesnitt for HDMI, DP eller eDP-skjermer (som BOM-alternativ) og to PCI Express (PCIe) x1-grensesnitt er også tilgjengelige.

I tillegg har SMARC-sAL28 en SDIO, fire serielle, en I2S, to I2C, to SPI, tolv GPIO og ett CAN-grensesnitt. Modulen bruker Uboot som oppstartslaster og operativsystemet er Yocto Linux.

SMARC-sAL28 støtter også Kontrons APPROTECT sikkerhetsløsning drevet av Wibu-Systems. Basert på en valgfri permanent integrert sikkerhetsbrikke fra Wibu-Systems (CodeMeter) kombinert med et programvare rammeverk som er spesielt utviklet for denne brikken, gir den beskyttelse mot IP- og tredjeparts programvarekopiering/omvendt engineering.

Kommentarer