NOTE ekspanderer i Storbritannia - Elektronikknett
Speedboard
Illustrasjonsfoto: Speedboard Assembly Services.

NOTE ekspanderer i Storbritannia

Den svenske kontraktprodusenten NOTE har i dag kjøpt alle aksjer i den engelske elektronikkprodusenten Speedboard Assembly Services Ltd.

Oppkjøpet forventes å bidra positivt til NOTEs vekst og lønnsomhet allerede i fjerde kvartal.

I følge en melding fra NOTE har Speedboard en kostnadseffektiv produksjonsmetodikk, flere overflatemonteringslinjer og kompetanse på høyt nivå i boksbygging (komplette produkter). Kundene finnes primært i avansert kommunikasjon, overvåkning, sikkerhet og medisinsk teknologi. Virksomheten drives i Windsor utenfor London, og de har ca. 100 ansatte.

Speedboards forretningsmodell er mye lik NOTE, heter det.

Speedboards tidligere aksjonær Neil Owen vil fortsette som konsernsjef, og Richard Watson, CFO, blir så lenge en jevn overleveringsprosess er sikret.

Oppkjøpet skjer via NOTE UK Ltd og prisen er initielt 7 millioner britiske pund på gjeldfri basis og kan under visse vilkår, utvides med en ekstra utbetaling på en halv million i 2020.

– NOTE har lenge hatt ambisjon om å utvide i England. Det britiske EMS-markedet er omtrent på størrelse med hele det nordiske markedet. Vi er veldig glade for å gjennomføre dette oppkjøpet, da vi ser på Speedboard som en av de mest konkurransedyktige aktørene i det britiske markedet. Veksten er sterk og selskapet har mange spennende kunder og nye prosjekter. Vi gleder oss til å videreutvikle virksomheten i Windsor med nåværende ansatte, ledelse og kunder, sier Johannes Lind-Widestam, konsernsjef og administrerende direktør i NOTE.

Kommentarer