Kan legge hjertefrekvensovervåking til «hva som helst» - Elektronikknett
Vishay_puls

Kan legge hjertefrekvensovervåking til «hva som helst»

electronica 2018: Vishay Intertechnology vil demonstrere at de kan hjelpe produsenter til å legge til en pulsovervåkingsfunksjon til enhver type forbrukerelektronikk.

Under electronica 2018 vil de demonstrere dette med en pulsklokke-prototype som bruker Vishays optoelektroniske komponenter til å aktivere hjertefrekvensmonitorfunksjonen med en programvarealgoritme utviklet av Elfi-Tech Ltd., en utvikler av ikke-invasiv medisinsk utstyr.

I følge Vishay er dette en mulighet for selskaper uten proprietære program- og maskinvareløsninger for hjertefrekvensovervåkning, til å legge til funksjonen med relativt lave startkostnader. Vishay og Elfi-Tech kan levere et komplett referansesignal for hjertefrekvensovervåkingsfunksjonen, inkludert digitale og analoge front-endekomponenter.

Komponenter som inngår i demonstrasjonen er VEMD5080X01 PIN-fotodiode og VLMTG1400 LED. VEMD5080X01 er en overflatemontert enhet som eliminerer optisk krysstale. Den er følsom for synlig og infrarødt lys fra 350 nm til 1100 nm og kommer i en pakke som måler 7,5 x 7,5 x 0,9 mm. VLMTG1400 LED har en toppbølgelengde i det grønne spekteret på 525 nm og en typisk intensitet på 1400 millicandela. Den er pakket i et 0603 overflatemontert format med en høyde på 0,55 mm.

Elfi-Tech leverer programvaren og den ikke-optiske maskinvaren til treningsuret, inkludert en Arm Cortex-M3 mikrokontroller, en analog frontend for pulsmåling fra Texas Instruments, Bluetooth Low Energy-tilkobling og et MEMS-basert akselerometer. Utgangssignalet overføres til en Android-applikasjon.

Kommentarer