Erstatter flere krystaller og oscillatorer - Elektronikknett
MC1436 - Image - DSC613 web

Erstatter flere krystaller og oscillatorer

electronica 2018: Industriens minste multi-utgang MEMS klokkegenerator kan gi opp til 80 prosent besparelse i kortplass for timingkomponenter.

Microchip lanserer det de hevder er industriens minste MEMS-baserte klokkegenerator. Den nye DSC613 skal kunne erstatte opp til tre krystaller og oscillatorer på et kort, og redusere kortplassen timingkomponenter opptar med opp til 80 prosent. Komponenten eliminerer behovet for en ekstern krystall ved å integrere en laveffekt og svært stabil MEMS (Micro-Electro-Mechanical Systems) resonator.

Timingkomponenter er viktige for drift av kompakt IoT- (Internet of Things) og bærbar elektronikk, men tradisjonelt krever klokkekilder flere komponenter for å kunne møte frekvenskravene i forbrukerenheter, noe som tar plass og energi. Klokkefamilien DSC613 gjør produktdesignere i stand til å redusere applikasjonsstørrelsen, samtidig som de kan forlenge batterilevetiden.

For å støtte det store utvalget av frekvenser som kreves i dagens smarte enheter, må systemdesignerne enten plassere flere krystaller/oscillatorer nær kontrollerne på et kort, eller bruke en klokkegenerator menen ekstern krystall for referanseinngangen. DSC613-famililen er en énbrikke (monolittisk) løsning som integrerer en MEMS-resonator og to laveffekt PLL (Phase-Locked Loops) i en 6-pinns DFN pakke som kun måler 1,6 mm x 1,2 mm. Den kompakte størrelsen og den omfattende frekvensfleksibiliteten gjør DSC613-familien velegnet for kompakte enheter som krever laveffekt bruk, slik som digitale kamera, smarte høyttalere, Virtual Reality (VR) hodesett, strømmepinner og set-top bokser.

DSC613-familien støtter opp til tre klokkeutganger fra 2 kilohertz (kHz) til 100 megahertz (MHz), hvilket gjør den ideell for mikrokontrollerbaserte innvevde systemer. I en IoT applikasjon, for eksempel, kan klokkegeneratoren benyttes til å ivareta en hovedreferanseklokke i MHz-området og 32,768 kHz sanntidsklokke (RTC) for mikrokontrolleren (MCU), så vel som en annen MHz-klokke for funksjoner som kommunikasjon og sensorer. DSC613-familien inkluderer to laveffekt brøk-PLL med AnyRate klokkesyntetisatorer, som gjør komponenten i stand til å generere enhver frekvens mellom 2 kHz og 100 MHz. Ved omkring fem milliampere (mA) strømtrekk, gir komponentene opptil 45 prosent effektbesparelse, sammenlignet med en løsning som bruker tre laveffekt kvartsoscillatorer. For ytterligere effektbesparelser kan klokkeutgangen slås av gjennom output enable-pinnen.

MEMS-produkter bygges helt og holdent med standard halvlederprosesser, og gir den samme påliteligheten og stabiliteten som integrerte kretser, og komponentene støtter bruk i temperaturer fra -40 og opp til +125 grader Celsius, med en stabilitet på ± 20ppm. Samtlige produkter støttes opp av Microchips kundedrevne utfasingspraksis som skal sikre at komponentene vil være tilgjengelige så lenge kundene har bruk for dem.

DSC613-familien støttes også av Microchips ClockWorks online konfigureringsverktøy. Kundene kan legge inn en klokkekonfigurasjon, og motta et kundespesifisert partnummer og dataark, samt bestille gratis vareprøver på clockworks.microchip.com/timing.

Klokkekonfigurasjon inkluderer utgangsfrekvens, kontrollpinnefunksjon, pakkestørrelse, PPM nøyaktighet og temperaturområde. Det er tilgjengelig opp til tre styrkenivåer for utgangsdriveren basert på de kundespesifiserte kortlastingsforholdene. Spredt-spektrum klokker er også tilgjengelige, for reduksjon av EMI. Applikasjonsstøtte inkludert retningslinjer for kortutlegg og revisjon av skjemategninger er også tilgjengelig.

DSC613-familien er tilgjengelig umiddelbart for prøveversjoner og volumproduksjon.

For mer informasjon, se: www.microchip.com/timing/DSC613