Effektiv strømmåling - Elektronikknett
Allegro ACS71020 power monitoring IC

Effektiv strømmåling

Allegro har utviklet isolerte sensorkretser for å gjøre trygge strøm- og effektmålinger i elektroniske dingser.

Allegro demonstrerte under electronica 2018 blant annet sensor-ICer for å måle strøm. – Vi har utviklet et spesielt design som leder strømmen på en måte som danner et magnetfelt. I tillegg til at det gir god strømmåling, gir det meget god galvanisk isolasjon, forteller markedsdirektør Stephanie Fennelly fra Allegro. 

Allegro med strømføler-IC I tillegg til at det gir god strømmåling, gir denne teknologien meget god galvanisk isolasjon, forteller markedsdirektør Stephanie Fennelly fra Allegro.

Ett eksempel er ACS724 MA, en isolert strømsensor. Med to lags beskyttelse over lederammen kan man ha 700V inngang på den ene siden, og trygt berøre lederne på den andre siden av komponenten! 

En nyere versjon av denne er ACS71020, med samme strømføleregenskaper, men i tillegg en spenningsmålefunksjon. – Det gjør det mulig å gjøre effektmålinger for eksempel under lading av en mobilenhet, forklarer Fennelly.

– Det er viktig for å få optimal effektivitet, i tillegg kan man detektere ”zero-crossing”, noe som er viktig for å vite når et relé skal slås av/på.