Altium 365: En ny måte å dele design på - Elektronikknett
altium_365

Altium 365: En ny måte å dele design på

I desember vil EDA-leverandøren Altium slippe Altium 365, et samarbeidsverktøy som ikke krever at man har selve verktøyet. Det er tenkt som et dele-verktøy for de som trenger å vite hva designeren gjør til en hver tid. Alt du trenger er en nettleser.

Løsningen er, etter det selskapet vet, det første av denne typen på markedet. Enkelt fortalt er at når en designer jobber i Altium med skytilkobling, kan hun/han invitere en produsent/montasjebedrift til å sjekke designet, for eksempel om det er produserbart. På samme måte kan designet deles med komponentleverandører som både kan få ut BOM-liste og/eller gi beskjed om at komponenter er utgått.

Vi fikk et innblikk i løsningen under Elektronikkindustriens Kompetanseforums (EKN) høstseminar onsdag. Selv om den lanseres 17. desember sammen med Altium 19, ligger det allerede en video ute som presenterer denne løsningen (se nederst i artikkelen).

Altium 365 har en begrensning, man må bruke nettleseren Chrome fra Google for å få med alle muligheter. Men den kan også benyttes på smarttelefoner og nettbrett, da som app. Det er ikke mulig å gjøre endringer via nettleser, kun se alle deler av designet og kommentere.

Etter å ha delt et design med fabrikk eller leverandør, kan disse kommentere designet, og kommentarene kommer opp i sanntid hos designeren – i programmet.

Dersom en bedrift av forskjellige grunner ikke tillater skytilkobling, vil det finnes en versjon som installeres i bedriftens server.

Har du litt tid (12 minutter og 58 sekunder), ta en titt på presentasjonen som ble gitt på Altium Live-konferansen:

Kommentarer