Universal Robots: Stor etterspørsel - Elektronikknett
UR_robots

Universal Robots: Stor etterspørsel

Danske Universal Robots merker økt etterspørsel etter rimelige, burfrie «collaborative robot»-armer (cobot). For selskapet betyr det en omsetning på 1,125 milliarder danske kroner i 2017 – en økning på 72 prosent sammenlignet med 2016.

Universal Robots' årsresultat, som overgikk 2017-målet på 1 milliard danske kroner som var satt i 2013, skyldes i stor grad selskapets inntekter i fjerde kvartal på 324 millioner kroner, som var en forbedring på 61 prosent sammenlignet med samme periode i fjor og beste kvartal noen sinne. Driftsoverskuddet mer enn doblet seg fra 9 prosent i 2016 til 19 prosent i 2017.

– Når vi ser på 2018, forventer vi en ytterligere omsetningsvekst på minst 50 prosent, sier Jürgen von Hollen, adm. direktør i Universal Robots. – Cobot-markedet forventes å fortsatt være en av de største vekstdriverne i automasjonsmarkedet i årene som kommer. Jeg forventer at vi i Universal Robots vil fortsette å styrke vår posisjon som ledende i cobot-markedet, og vokse med samme eller større styrke i markedet for "collaborative" roboter i 2018.

Ekspanserer internasjonalt
Som en bekreftelse på den økte investeringen over hele verden, åpnet Universal Robots nylig to reparasjonssentre, de første av sitt slag utenfor Danmark, i USA og Kina for å være nær brukerne.

Selskapet åpnet også nylig et nytt anlegg i Boston, USA, som er det første steget for å utvide globale funksjonsavdelinger utenfor Danmark. De skal også åpne salgskontorer i Italia og Tyrkia, og vil opprette et kontor i Mexico og et tredje kontor i Kina.

Kommentarer