Rask tilkobling av rundledere - Elektronikknett
Connecting_conductor_Rittal
Med de nye push-in tilkoblingsklemmene tilbyr Rittal det som hevdes å være den raskeste metoden i dag for tilkobling av rundleder til samleskinnesystemet.

Rask tilkobling av rundledere

Rittal har utviklet en ny generasjon tilkoblingsterminaler der man med «push-in-teknologi» kobler ledninger til samleskinnesystem. Tilkoblingsterminalen klemmes på kobberskinnen og kabelen klikkes inn.

I følge Rittal er tidsbesparelsen betydelig. I stedet for konvensjonell teknologi, hvor lederen skrues fast i en brakett på kobberskinnen og kontakttrykket er festet med en momentnøkkel, har Rittal utviklet en selvspennende løsning. Hemmeligheten er en fjær inne i ledningstilkoblingsklemmen som holder kabelen på plass. Designet er i plastmaterialer som isolerer forbindelsen, noe som øker sikkerheten.

Når tilkoblingsklemmene klemmes på kobberskinnen, fjernes eventuelt oksidlag på skinnen. De nye push-in tilkoblingsklemmene for samleskinnesystemer finnes i to størrelser, 0,5-4 mm², 1,5-16 mm² og for skinnestørrelse 5 og 10 mm. Teknologien fungerer for de fleste kabeltyper, både for flerfasede og massive ledere. Det er mulig å lage en rekkefordeler eller distributørblokk med et stort antall tilkoblingsklemmer for utgående ledere.

Det vedlikeholdsfrie designet gjør systemet mer pålitelig og reduserer kostnadene ved etterfølgende vedlikeholdsarbeid.

UL- og IEC-sertifiseringer gjør de nye tilkoblingsklemmene egnet for bruk over hele verden.

Kommentarer