Ny NEK-sjef - Elektronikknett
Leif_T._Aanensen_NEK
Leif T. Aanensen er ny administrerende direktør i NEK.

Ny NEK-sjef

Styret i Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) har besluttet å ansette Leif T. Aanensen som ny administrerende direktør i virksomheten. Aanensen har lang ledererfaring innenfor de elektrotekniske miljøene i Norge og er i dag fagsjef i NEK.

Aanensen er utdannet sivilingeniør ved NTNU i Trondheim og har senere gjennomført MBA i økonomi og ledelse ved Norges Handelshøyskolen. Han har tidligere hatt stillinger som teknisk rådgiver innen konsulentvirksomhet, avdelingsdirektør i Produkt- og Elektrisitetstilsynet (DSB), avdelingsdirektør i Datatilsynet og de siste årene fagsjef og stedfortreder for administrerende direktør hos NEK.

– NEK har et nedslagsfelt som gjør oss nærværende på nær sagt alle samfunnsområder. Vi forvalter verktøy som har stor betydning for elektroteknisk industri og virksomheter, men også for de samfunnskritiske systemene disse skaper. Jeg ser frem til et spennende og tett samarbeid med næringsliv og relevante myndigheter, sier Aanensen.

Aanensen tiltrer stillingen med virkning fra 1. juli 2018, på samme tidspunkt som sittende direktør Birger Hestnes går av med pensjon.

Kommentarer