Minste Bluetooth 5-modul for industrielt bruk - Elektronikknett
Connected_Industry_u-blox
Illustrasjon: u-blox.xom

Minste Bluetooth 5-modul for industrielt bruk

Den er ultrakompakt og laget for krevende omgivelser. Sveitsiske u-blox har lansert ANNA-B1, en Bluetooth-modul for industriell IoT. De hevder også at det er den er den minste i klassen.

ANNA-B1 er i utgangspunktet en forminsket variant av NINA-B1 lavenergi Bluetooth-modul, og pakket i en System-in-Package (SiP) til et areale på 6,5 x 6,5 millimeter. Tykkelsen er på beskjedne 1,2 millimeter.

u-blox_ANNA-B1 ANNA-B1 bluetooth-modul skal passe bra til industriell IoT.

I pakken finnes også en ARM Cortex-M4 mikrokontroller med flyttallsenhet, flash og RAM. En åpen prosessor-opsjon (ANNA-B112) gir full tilgang til mikrokontrolleren slik at egne applikasjoner kan bygges inn i modulen. Eller benytte oppkoblingsprogramvare ferdig installert av u-blox. Programvaren inkluderer GATT klient og server, serieporttjeneste, samtidig perifér og sentralrolle samt NFC for raskere paring av andre Bluetooth-enheter. Den har også innebygget antenne, med mulighet for å designe inn eksterne antenner.

Typiske applikasjoner som leverandøren ser for seg er innebygging i el-verktøy, industrielle og medisinske sensorer, bærbart/kroppsnært utstyr og salgsterminaler, enten individuelt eller som en del av et mesh-nettverk.

Driftstemperaturområdet er ikke oppgitt, men er beskrevet som «industrielt». Prøveeksemplarer blir tilgjengelig i andre kvartal 2018.

Mer info: www.u-blox.com/en/product/anna-b112-module (ekstern lenke)