HSN blir universitet - Elektronikknett
campus_vestfold
Campus Vestfold er en av åtte campus i Sørøst-Norge som snart kan smykke seg med tittelen Universitet. Det er kun den formelle godkjenningen fra Regjeringen som gjenstår. Foto: usn.no

HSN blir universitet

Det ble i dag kjent at Norge nå får sitt første næringsrettede universitet. Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) er klar for å bli Universitetet i Sørøst-Norge (USN) i 2018.

Den formelle statusen er ennå ikke gitt, men konklusjonen til en sakkyndig komité er at Høgskolen i Sørøst-Norge tilfredsstiller alle krav og kriterier for å få status som universitet.

Det er Regjeringen som avgjør til slutt, men alt tyder nå på drømmen om et universitet i Vestfold, Telemark og Buskerud snart blir virkelighet, skriver Vestviken24 (krever innlogging).

Vestfoldklyngen Electronic Coast gratulerer i forkant, og ser fram til fortsatt samarbeid med utdanningsinstitusjonen på Bakkenteigen, Horten.

«NCE MNT-samarbeidet opp gjennom årene og ikke minst koblingene mellom industrien og Electronic Coast har vært viktige pådrivere for utviklingen som nå krones med universitetsstatus. I det videre samarbeidet skal vi jobbe for at koblingene mellom SMB, industri og FOUI partnere i klyngen styrkes ytterligere», heter det i en uttalelse fra klyngen.

HSN gir nå undervisning ved åtte forskjellige campus: Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike og Borre (Vestfold).

Kommentarer