Gjennombrudd for AC LCD - Elektronikknett
SSC153 NanoDriver

Gjennombrudd for AC LCD

Seoul Semiconductor har nettopp utviklet en demonstrasjonmodul for vekselstrøms-LED som oppnår en effektivitet på hele 150lm/W.

Den LEDende lysdiodeprodusenten Seoul Semiconductor har vist frem en AC LED modul som oppnår en industriledende effektivitet på 150lm/W. Denne demonstrasjonsmodulen ble utviklet med bruk av en LED-driver i den nye NanoDriver-serien, konfigurert for optimal effektivitet, og med Acrich MJT 5630 LEDs karakterisert til 5000K og CRI 80, ved 25°C omgivelsestemperatur og driftsspenning på 6V.

I forkant av Seoul Semiconductors  nylige produktintroduksjon har mange designere av LED-fiksturer sett på AC LED som en lite effektiv teknologi for billige løsninger, og gått ut i fra at AC LED teknologi har tvilsom ytelse, som begrenser anvendeligheten.

Den siste demonstrasjonen fra Seoul Semiconductor viser imdilertid at det er mulig å oppnå løsninger med høy effektivitet og lite flimring ved bruk av AC LED.

LED-driverne i NanoDriver-serien vil ha en betydelig innvirkning på design av LED-fiksturer, ved å introdusere en miniatyrisert, billig og høy-ytelses modulløsning til belysningsindustrien, sier direktør Keith Hopwood i Seoul Semiconductor.

NanoDriver-serien skal være egnet for applikasjoner som flushmonterte lys, veggbelysning, dekorlys og downlights. Den kompakte størrelsen skal muliggjøre svært tynne og nyskapende armaturdesign, og gjør det mulig å erstatte eksisterende konvensjonelle lamper uten mye ekstraplass for driveren, eller reduksjon i lysstyrke. 

Serien skal være egnet for belysningsdesign opp til 3.000 lumen, og styrekretsene kan integreres i den eksterne omformeren.

Mer informasjon om produktene finner du her (ekstern lenke til pdf).