Digi-Key utvider kapasiteten etter god vekst i fjor - Elektronikknett
DigiKey

Digi-Key utvider kapasiteten etter god vekst i fjor

Distributøren Digi-Key Electronics vil påbegynne bygging av sitt nye anlegg i Thief River Falls neste måned. Det fire-etasjers distribusjonssenteret vil få ytterligere 20,4 tusen kvadratmeter til selskapets eksisterende Thief River Falls-anlegg, og vil oppta et samlet fotavtrykk på 93 tusen kvadratmeter. Den initielle investeringen er estimert til over 300 millioner dollar.

Digi-Key rapporterte en vekst på 26 prosent globalt i 2017, med et salg på 2,3 millioner dollar, som oversteg 2 milliard-grensen for første gang i selskapets historie. Veksten har også betydd at de i løpet av 2017 ansatte 170 personer, hvorav 140 i Thief River Falls.

– Vårt opprinnelige mål var å generere 100 nye arbeidsplasser i Thief River Falls per år i løpet av 10 år, utover basen vår i 2017 som er på 3200. Så vi overskrider vår sysselsettingsprognose allerede, sier Rick Trontvet, visepresident for administrasjon.

– Når vår globale omsetningsvekst fortsetter, må Digi-Key legge til flere ansatte i Thief River Falls for å holde tritt med veksten som har vært mer enn dobbel sammenlignet med andre i vår bransje, sier Dave Doherty, administrerende direktør i Digi-Key Electronics.

Digi-Keys nye utvidelse vil bidra med ytterligere 500 millioner dollar i økonomisk produksjon, heter det i en melding fra selskapet.

Kommentarer