Cree kjøper Infineons RF Power-virksomhet - Elektronikknett
Cree_Transistor
Cree Wolfspeed, her representert med en S-bånd radartransistor, skal bli styrket etter oppkjøpet av Infineons RF-kraftvirksomhet.

Cree kjøper Infineons RF Power-virksomhet

Til en pris på ca. 345 millioner dollar, overtar Cree RF Power-virksomheten til Infineon. En av grunnene til kjøpet er å styrke egen RF-virksomhet i Wolfspeed, et datterselskap som Infineon skulle kjøpe for halvannet år siden. Amerikanske myndigheter stoppet den handelen.

Kjøpet er allerede ferdigstilt og ble effektiv fra i går.

– Dette oppkjøpet styrker Wolfspeeds posisjon innen RF GaN-på-SiC-teknologi og gir oss tilgang til flere markeder, kunder og kapslingsekspertise, sier Gregg Lowe, CEO i Cree. – Dette er et nøkkelelement i vår vekststrategi og gjør Wolfspeed i stand til å bidra til raskere 4G-nettverk og revolusjonere overgangen til 5G, legger han til.

I følge Reinhard Ploss, CEO i Infineon, er Cree en sterk ny eier av denne delen av deres RF-virksomhet og har et godt rykte i bransjen. – Vi synes dette gir spennende forretningsunderlag og gode fremtidige prospekter. Samtidig vil vi bli i stand til å fokusere våre ressurser på vekstområder og vil opprettholde en sterk teknologiportefølje i markedet for trådløse komponenter, sier Ploss.

Avtalen omfatter overtakelse av anlegg i Morgan Hill, California, som gjør kapsling og test for LDMOS og GaN-på-SiC og rundt 260 ansatte i USA (Morgan HIll og Chandler, Arizona), Finland, Sverige, Kina og Sør-Korea. Infineon vil i en periode på 90 dager drive virksomheten for å sikre en myk overgang.

Under avtalen skal Inifineon levere LDMOS-skiver (wafers) og relaterte komponenter til Cree fra sin fabrikk i Regensburg, Tyskland, i tillegg til å levere sammenstilling og test fra deres fabrikk i Melaka, Malaysia.

Les også: Cree skiller ut og kaller det Wolfspeed

Kommentarer