Åpner for parallell GPU-prosessering - Elektronikknett
Microsemi-office

Åpner for parallell GPU-prosessering

Microsemi utvider med Switchtec PCIe svitsjematrisekrets, som åpner for anvendelse av GPU- og NVMe SSD-systemer som kan utnyttes av flere verter.

Microsemi Corporation lanserer i dag utvidelser i sin avanserte Switchtec PCIe Fabric Switch (PAX), som nå skal kunne gi høy-ytelses matrisetilkobling og og gjøre det mulig å skape multi-vert GPU (grafikkprosesseringsenhet) og NVMe solid state drive (SSD) systemer. 

Etter som bruken av GPUer for dyplæring, kunstig intelligens og maskinlæring gjør banebrytende fremskritt innen områder som bildeklassifisering, talegjenkjenning, autonom kjøring, bioinformatikk og videoanalyse, øker stadig behovet for effektiv, parallell GPU-prosessering. 

Den nye Switchtec PCIe matrisen skal tilby en skalerbar og kosteffektiv multi-verts tilkoplingsmulighet med lav forsinkelse, for et helt nettverk av GPUer, NVMe SSD og andre PCIe sluttnoder.

Switchtec PAX kan benyttes til å skape en fleksibel tilkoblingsmatrise for en delt pool med GPU og/eller NVMe SSD, med bruk av standard systemdrivere. Systemadministrasjon skal videre være forenklet gjennom et programmeringsgrenssnitt for matriseapplikasjoner, som også skal redusere utviklingskostnader og time-to-market betydelig. 

– Ved å bruke den dynamiske partisjoneringen og mulighetene for multi-verts SR-IOV deling som er tilgjengelig på våre Switchtec PAX svitsjer, kan GPU-ressursene ”komponeres” eller allokeres dynamisk til en spesifikk vert eller et sett av verter i sanntid, ved bruk av standard vertsdrivere, sier Andrew Dieckmann, vice president of marketing for data center solutions i Microsemi.

Ifølge markedsanalysebyrået IndustryARC, forventes markedet for GPU maskinlæring å vokse med en årlig rate (CAGR) på nesten 38 prosent frem til 2024.