Optokopler godkjent for bil - Elektronikknett
Vishay optokoplere godkjent for kjøretøy

Optokopler godkjent for bil

Vishay lanserer i disse dager sin første fototransistorbaserte optokopler som er godkjent for bilmarkeder og industrielle anvendelser med høy pålitelighet. 

Vishay Intertechnology Inc. har nå kommet med sin første fototransistorbaserte optokopler som er godkjent for bilmarkedet, i henhold til standarden AEC-Q101.

Den nye VOMA617A kombinerer høy strømoverføringsevne (CTR) med en lav foroverrettet strøm på 5 mA, i en kompakt SOP-4 mini-flat pakke. Ifølge produsenten kan denne spare så mye som 30% kortplass, sammenlignet med en vanlig DIP-4 pakke.

Optokopleren er designet for bruk innen galvanisk- og støyisolasjon, signaloverføring, batteristyring og systemkontroll i bilapplikasjoner, inkludert hybrid- og elektriske kjøretøy, så vel som andre industrielle anvendelser med krav til høy pålitelighet. Komponenten tilbyr et CTR-område fra 50 % til 600 %.

VOMA617A består av en GaAlAs infrarød lysdiode som er optisk koplet til en silisium fototransistor. SOP-4 pakken gir en isolasjonsspenning på 3750 V og krype- og klaringsavstand på ≥ 5 mm.

Standard ledetider er oppgitt til seks til åtte uker.