Mycronic kjøper MRSI Systems - Elektronikknett
MRSI_Systems
Mycronic kjøper MRSI Systems som spesialiserer seg på maskiner for «die bonding», som denne MRSI-M1, 1 mikron die bonder. Foto: mrsisystems.com

Mycronic kjøper MRSI Systems

Produsenten av produksjonsutstyr, Mycronic AB, kjøper 100 prosent av MRSI Systems, LLC (MRSI), med hovedkontor i North Billerica, Massachusetts, i USA. Kjøpesummen er på 40,7 millioner dollar.

– MRSI passer perfekt til Mycronics mål om å utvide med ledende bedrifter for å kunne levere utstyr med høy presisjon og fleksibilitet for elektronikkmontasje. Dette oppkjøpet er et ytterligere skritt i å gjennomføre vår strategi for vekst med lønnsomhet i nærliggende markedssegmenter, sier Lena Olving, konsernsjef og president for Mycronic.

MRSI utvikler, produserer og selger høypresisjon «die bonding»-systemer for montering av opto- og mikroelektronikk. Det største kundesegmentet er den optiske kommunikasjonsindustrien, som viser sterk vekst og er drevet av økende hastigheter innen tele- og datakommunikasjon. Andre kundesegmenter omfatter forsvars- og romfart, livsvitenskap- og avanserte industrier, hvor veksten drives av miniatyrisering av komponenter.

– Dette oppkjøpet gjør det mulig for Mycronic å fortsette å introdusere spennende nye produkter. MRSI passer godt med vår vekststrategi og støttes av flere sterke langsiktige trender innen elektronikkmontasje, sier Thomas Stetter, direktør for Assembly Solutions hos Mycronic.

MRSI vil være en del av Assembly Automation-divisjonen innenfor forretningsområdet Assembly Solutions. Assembly Automation-divisjonen omfatter også AEi, som er en av Mycronics nylige oppkjøp. MRSI vil sammen med AEi utvide Mycronics produkttilbud ytterligere og målrette flere elektronikkindustrisegmenter og styrke fremtidig tilbud til bilindustrien, for eksempel i vekstområdet LiDaR (Light Detection and Ranging) sensorvekst, drevet av ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) og autonome kjøretøy, heter det i en melding fredag.

Oppkjøpet trer i kraft 1. juni 2018, og er konsolidert i Mycronic-konsernet fra anskaffelsestidspunktet, og forventes å bidra positivt til underliggende EBIT 2018.

Kommentarer