Illustrasjon: WSTS

Komponentmarkedet opp 20 prosent første kvartal

Kinas brikkemarked styrket seg i første kvartal, mens andre regioner viste en svakere vekst sammenlignet med året før. Men globalt så man en vekst på 20 prosent i første kvartal i 2018, ifølge Semiconductor Industry Association (SIA).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Tallene er utarbeidet av World Semiconductor Trade Statistics (WSTS).

I mars registrerte det globale halvledermarkedet sin 20. måned med vekst år-over-år med en tremåneders gjennomsnittlig omsetning på 37,02 milliarder dollar. Siden dette er det gjennomsnittet for januar, februar og mars, er dette tallet også en indikator på det faktiske kvartalsvise salget på 111,06 milliarder dollar.

Tremåneders gjennomsnittlig salg i januar og februar 2018. Kilde: SIA/WSTS

Tremånedersgjennomsnittet i mars økte i alle regioner: Amerika (35,7 prosent), Europa (20,6 prosent), Kina (18,8 prosent), Asia/Sørøstasia/andre (13,3 prosent) og Japan (12,4 prosent).

Månedlige data er gitt av SIA og andre organer som et gjennomsnitt på tre måneder, med unntak av kvartal år til år, selv om WSTS følger faktiske månedlige data. ESIA og andre regionale halvlederindustriorganer velger å bruke gjennomsnittlig data fordi det utligner de faktiske dataene som vanligvis viser en dipp i begynnelsen av kvartaler og topper i slutten av kvartaler.

Se også www.semiconductors.org (ekstern lenke)

Powered by Labrador CMS