Første sanne USB feilbeskytter - Elektronikknett
Maxim-MAX22505

Første sanne USB feilbeskytter

Maxim leverer nå det de hevder er industriens første sanne feilbeskyttelsesløsning for høyhastighets USB-porter og industrielle spenningsapplikasjoner.

MAX22505 ± 40V høyhastighets USB-feilbeskytter fra Maxim Integrated Products, Inc., skal USB-portskader elimineres helt, heter det. Den inkluderer potensialforskjeller til jord, opptil ± 40V. Den beskytter data og kraftledninger fra industrielt utstyr drevet av 24VAC og 40VDC, samtidig som det reduserer størrelsen på løsningen med mer enn 50 prosent.

Industrielle miljøer fortsetter å forsøke å redusere løsningsfotavtrykk for å øke produktiviteten og gjennomstrømmingen, samtidig som det kreves robusthet og økt oppetid. I takt med at industrien tar i bruk USB for å gi raskere kommunikasjon for programmer som sanntidsdiagnostikk, programmerings- / tjenesteporter på programmerbare logikkontrollere (PLCer) eller støtter kamerasystemer, krever USB-porter feilbeskyttelse mot overspenning og jordingsforskjeller samtidig som det er behov for å støtte datahastigheter på opptil 480 Mbps. Skader på både verts- og enhetssiden kan forekomme i disse systemene, og krever en løsning som oppnår høye nivåer av feilbeskyttelse. Eksisterende USB-feilbeskyttelsesløsninger på markedet i dag kompromitterer enten USB-driftshastighet eller spenning/srøm begrensningsbeskyttelse på enhetens data og strømledninger. Derfor hevder Maxim at dagens løsninger er kostbare og ute av stand til å gi feilbeskyttelse ved høyhastighets USB.

MAX22505 støtter enten verts- eller utstyrsapplikasjoner, inkludert USB On-The-Go (OTG). Det beskytter utstyr mot overspenning eller negativ spenning på strøm- og datalinjer, samt potensialforskjeller mellom enheter.

Løsningen er pakket i en 24-pinner 4 mm x 4 mm TQFN-pakke, med driftstemperaturområde fra -40°C til +105°C. Typiske anvendelsesområder er bygningsautomatisering, industrielle PCer, PLCer og diagnostiske USB-porter.

Kommentarer