Enklere å implementere berøringsteknologi - Elektronikknett
MC1416 - Image - 2D Touch Surface hi

Enklere å implementere berøringsteknologi

Microchip Technology Inc. lanserer et nytt biblioteksystem som skal gjøre det enkelt for designere å implementere berøringsflater med rimelige mikrokontrollere.

Det nye  2D Touch Surface library gjør det nemlig mulig å implementere berøringsteknologi med selskapets 8-bit PIC og AVR mikrokontrollere (MCU) og 32-bit SAM MCUer. Biblioteket er fritt tilgjengelig ved kjøp av hvilken som helst av de kompatible MCUene, og utgjør en forenklet, rimelig løsning for innvevde applikasjoner.

2D Touch Surface biblioteket skal være egnet for implementering av små berøringsflater og skjermer, og skal eliminere kostnader ved å kjøre på enhetens eksisterende MCU. Dette utelukker behovet for en egen berøringskontroller, og gir produktdesigneren fleksibilitet til å supplere produktene med sporing av fingerposisjon og gestdeteksjon, slik som sveip, klyp og zoom. Berøringsbiblioteket er tilgjengelig gjennom Microchips kodekonfiguratorer: MPLAB Code Configurator (MCC) for PIC MCU og Atmel START for AVR og SAM MCUer.

Begge programvareverktøyene skal muliggjøre forenklet grafisk konfigurering, og sette fart på utviklingen med optimalisert C-kode, skreddersydd for individuelle prosjektbehov. 2D Touch Surface biblioteket er tilgjengelig fra i dag, på Atmel START, og vil bli tilgjengelig på MCC i løpet av dette kvartalet.

Ifølge Microchip kan intuitive, attraktive brukergrensesnitt være essensielt for hvor vellykket et produkt blir, og peker på at 2D Touch Surface biblioteket eliminerer behovet for å integrere et kostbart operativsystem for å imøtekomme brukernes forventninger til smarttelefon-lignende brukergrensesnitt. Biblioteket er egnet for å tilføre berøringsfunksjoner i en rekke ulike applikasjoner innen forbrukerelektronikk-, bil- og industrielle markeder, som for eksempel smarte høyttalere, ratt eller termostater.

Berøringsteknologi med lavt energiforbruk er innebygd i biblioteket, ettersom hele overflater skannes mens mikrokontrolleren ”sover”.  Pålitelighet er et grunnleggende krav for berøringssystemer, og løsningen gir kontinuerlig responsivitet og funksjonalitet selv under påvirkning av vann og støy – og møter dermed kravene til applikasjoner innen bilmarkedet og husholdningsapparater. Implementeringer fungerer under våte tilstander, og kan tåle 10V ledningsbasert støy, i samsvar med International Electrotechnical Commission (IEC) 61000-4-6 test nivå 3.

DM080101Water Tolerant Touch Surface utviklingssett kan muliggjøre enkel evaluering av 2D Touch Surface biblioteket. Settet demonstrerer vanntoleranse og støyimmunitet på en berøringsflate, og har to berøringsknapper, alt styrt av den samme MCUen.