Bygg RISC-V PCer med nytt kort - Elektronikknett
HiFive_Unleashed_Expasion_Board_LR

Bygg RISC-V PCer med nytt kort

Microsemi og SiFive lanserer sammen et nytt ekspansjonskort som for første gang skal gjøre det mulig for Linux- og fastvareutviklere å bygge RISC-V PCer.

Halvlederleverandøren Microsemi Corporation lanserer nå det såkalte HiFive Unleashed ekspansjonskort, som er utviklet i samarbeid med SiFive, en fabrikkløs leverandør av kundespesifiserte halvledere basert på åpen kildekode.

Det nye ekspansjonskortet bygger på de to selskapenes strategiske samarbeid som del av Microsemis Mi-V(TM) RISC-V økosystem, og utvider mulighetene for SiFives eksisterende HiFive Unleashed RISC-V utviklingskort ved å tillate programvare- og maskinvareingeniører å skrive Linux-baserte applikasjoner for en 1GhZ+ RISC-V 64 bit sentral prosesseringsenhet (CPU).

Ekspansjonskortet skal gjøre det mulig å implementere kundespesifiserte periferikretser i Microsemis PolarFire FPGA (field programmable gate array). Ved å plugge det inn i HiFive Unleashed skal utviklerne kunne implementere en fullverdig RISC-V personlig datamaskin (PC) ved å åpne for standard PCI Express (PCIe) enheter, USB og sikre digitale kort for tilkobling til SiFives Freedom U540 RISC-V prosessor.  

Kommentarer