Virtualiserer bilsystemer - Elektronikknett
Connected-Cars-Bil-WEB

Virtualiserer bilsystemer

Virtualiseringspakke baner vei for integrerte cockpit- og “connected car”-enheter med hypervisor for R-Car systembrikke fra Renesas.

Renesas Electronics Corporation lanserer den såkalte "R-Car virtualization support package" som skal åpne for enklere utvikling av hypervisorer for deres systembrikke (SoC) for biler, R-Car.

Virtualiseringspakken inkluderer, uten ekstra kostnader, både R-Car hypervisor utviklingsguide og eksempelprogramvare for bruk som referanse i denne typen utvikling, for programvareleverandører som utvikler de innvevde hypervisorene som kreves for integrerte førermiljø og kommuniserende biler.

En hypervisor er et virtualiserings-OS (operativsystem) som gjør det mulig for flere gjeste-OS, slik som Linux, Android, og ulike sanntids OS (RTOS), å kjøre fullstendig uavhengig av hverandre på samme brikke.  

Renesas lanserte R-Car hypervisor i april 2017, og den nye R-Car virtualiseringspakken er utviklet for å hjelpe programvareleverandører å sette fart på utvikling av R-Car hypervisors, heter det i en pressemelding fra Renesas.

Tredje generasjon R-Car SoC ble utviklet med tanke på at de kunne bli brukt med en hypervisor. Arm CPU kjernene, grafikkjernene, video/audio IP og andre funksjoner inneholder virtualiseringsfunksjoner, og opprinnelig måtte programvareleverandører som ville bruke disse funksjonene måtte forstå både R-Car maskinvarebeskrivelsene og R-Car virtualiseringsfunksjoner, og starte ved å sette seg inne hvordan en hypervisor kan implementeres. Ved å følge utviklingsveiledningen i den nye støttepakken kan utviklerne både dra nytte av disse funksjonene og i tillegg utnytte egenskapene i R-Car fullt ut, heter det. 

Green Hills Software er en av leverandørene som tilbyr virtualiseringsløsninger til biler for OEMs, med sanntidsoperativsystemet Integrity på R-Car løsningen. En demonstrasjonsvideo av Integrity Multivisor for R-Car H3 kan sees her.