Tysk bilsuksess for Data Respons - Elektronikknett
Data Respons Kenneth Red

Tysk bilsuksess for Data Respons

Data Respons har inngått en enda en kontrakt med en høyteknologileverandør til bilindustrien. 

Ifølge en pressemelding fra Data Respons i dag, omfatter kontrakten FoU-tjenester og innvevde dataløsninger (embedded solutions) som integreres i kundenes totalsystem. Leveransene vil foregå i løpet av 2018 og 2019.

- Tyskland er den store motoren i Europa, med sterk posisjon i de fleste store industrielle markedene. En av de store driverne er bilindustrien som nå er blant de næringer som investerer mest i produktutvikling globalt, sier adm. direktør Kenneth Ragnvaldsen i Data Respons ASA.

– Grunnlaget for dette ligger i den store digitaliseringen som alle bilplattformer nå gjennomgår som innebærer en mer moderne, alltid oppkoblet og skalerbar systemarkitektur (maskinvare og programvare). Det vil i større grad bli mulighet for sømløs fjernoppdatering av programvare og funksjonalitet gjennom hele bilens levetid samt tilrettelegging for selvkjøring og nye datadrevne tjenester og forretningsmodeller (f.eks. «car as a service»), fremholder Ragnvaldsen.

Han peker på at Data Respons utfører avanserte FoU-prosjekter innen alle disse områdene, og kundene omfatter både leverandører og mange av de store bilmerkene direkte. – Vi har allerede levert kundetilpasset programvare i millioner av biler og lastebiler. Vi forventer god utvikling i dette voksende markedssegmentet i mange år fremover, avslutter Ragnvaldsen.

Kommentarer