Tid for samarbeidende roboter - Elektronikknett
Kobots fra Star Wars

Tid for samarbeidende roboter

Mouser Electronics og Grant Imahara lanserer ny e-bok som del av “Generation Robot” serien.

Mouser Electronics, Inc. lanserer i disse dager en ny e-bok med tittelen Collaborative Robotics, den nyeste i serien Generation Robot, som er en del av Mousers såkalte Empowering Innovation Together program.

PRINT_CollabRobots_Ebook Ny e-bok om koboter.

Med forord av kjendis ingeniøren og Mousers talsmann Grant Imahara, tar Collaborative Robotics for seg et utvalg av artikler som studerer historie, design og bruk av roboter, samt deres betydning for ulike industrier.

– I Generation Robot serien, prøver Mouser og Grant Imahara å svare på noen av de mest presserende spørsmålene relatert til utviklingen av såkalte samarbeidende roboter, uttaler Kevin Hess, markedsdirektør hos Mouser Electronics.

– Robotikk vil spille en stadig viktigere rolle i fremtidens teknologi, men der er fremdeles mye usikkerhet rundt hvordan vi kommer til å jobbe med våre nye robotpartnere. Denne nye e-boken kommer med noen nye perspektiver og verdifull innsikt i noen av de mest interessante aspektene ved samarbeidende roboter, sier han. 

Den nye e-boken fokuserer på hvordan samarbeidende roboter (eller koboter) interagerer og sameksisterer med mennesker ettersom de arbeider side om side. Emnene omfatter kobotdesign, bruk i produksjon og industrielle anvendelser, bevegelseskontroll, og kunstig intelligens (AI) i fremtidige kobotteknologier. E-boken tar også for seg det menneskelige aspektet ved samarbeidende roboter, inkludert artikler om den sosiale virkningen av robotikk, og betydningen av sikkerhet i design av robotikk.

Generation Robot serien, som Imahara er vert for, omfatter fem videoer filmet på forskjellige steder verden rundt, og fokuserer på menneskene, selskapene og maskinene som endrer hvordan vi ser på og interagerer med roboter.

Kommentarer