BBC micro:bit er ett av produktene som skal gjøre det morsomt å lære seg koding. Foto: microbit.org

Slår et slag for ungdom og koding

Farnell element14 sier de nå kan tilby et bredt spekter av produkter og støtte til lærere og studenter. Forskjellige løsninger skal bidra til at unge mennesker skal begynne å kode.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Farnell element14 tilbyr sett og støtte for å hjelpe unge til å lære de grunnleggende ferdighetene for koding. Produkter som nevnes er Codebug, BBC micro:bit, Raspberry PI og det nylig lanserte klassesettet Arduino CTC101.

– Digitalt baserte næringer over hele verden står overfor en mangel på kompetanse innen koding. Dette har ført til en økning i utviklingen av utdanningsprogrammer som gir barn kodeferdigheter gjennom praktisk læring, sier Peter Wenzel, leder for Software and Single Board Computing hos Premier Farnell og Farnell element14: – For Farnell element14 betyr kombinasjonen av våre eksklusivt produserte kort som BBC micro:bit og Codebug, og produksjonssamarbeid med andre leverandører, inkludert Raspberry Pi og BeagleBoard, at vi kan tilby et av de mest omfattende utvalg av utdannings- og opplæringsløsninger i markedet, hevder han.

Nøkkelprodukter fra Farnell som er egnet for koding av utdanning i ulike aldre er:

• Codebug, en liten kodingsenhet for studenter i alderen 7+. Formet som en marihøne, gir CodeBug en morsom og engasjerende måte å bygge interaktive enheter på. Enheten inneholder 25 LED-lamper, 2 kontrollknapper og 6 "ben" som kan brukes til å tilkoble krokodilleklemmer, bananplugger eller til og med sydd sammen.

• BBC micro:bit ble utviklet for å lære opp studenter fra alderen 11 +. Målene er 4cm x 5cm, er tilgjengelig i en rekke farger og designet for å være morsom og enkel å bruke. I likhet med Codebug kan den kodes uten forkunnskaper om databehandling, selv om den har mer omfattende funksjonalitet som bevegelsesdeteksjon, innebygd kompass og Bluetooth-teknologi.

• Farnell element14 har også nylig lansert flere tilleggsprogrammer for BBC micro:bit som skal gjøre det morsomt å lære å kode. Disse inkluderer mi:node, som er designet for å lære ungdommer det grunnleggende i IoT-mekanikken etter hvert som oppkobling blir en del av hverdagen, og MBIT-WEARIT-utviklingssettet, en allsidig micro:bit som er spesialdesignet for å bygge mobile applikasjoner som kan brukes med armbånd, nøkkelring eller en snor.

• Klasseromssettet Arduino CTC101 er et modulært program som retter seg mot studenter i alderen 13-17 år, der de lærer grunnlag for programmering, elektronikk og mekanikk gjennom en rekke dokumenterte prosjekter og eksperimenter som er enkle å sette sammen.

– Vi er ikke alene – ledende teknologiselskaper som Microsoft, Google og Samsung jobber også for å takle utfordringen med å utvikle flere elektronikkingeniører gjennom å skape innhold, kurs og plattformer bygget rundt produkter vi produserer og leverer. Utvalget av kort og tilleggsprodukter støttes av online-ressurser tilgjengelig fra STEM-akademiet og det mye brukte element14-fellesskapet som har over 500.000 medlemmer, avslutter Peter Wenzel.

Powered by Labrador CMS