Skytjeneste fra Nordic - Elektronikknett
nRF Connect for Cloud
nRF Connect for Cloud gjør at utviklere kan migrere fra enhet-til-smarttelefon til enhet-til-sky-tilkobling

Skytjeneste fra Nordic

Nordic Semiconductor lanserer nRF Connect for Cloud, som gjør at utviklere kan evaluere, teste og verifisere skytilkoblede trådløse IoT-design.

Nordic Semiconductor har lansert «nRF Connect for Cloud», en gratis tjeneste for nettsky-basert evaluering, test og verifisering av Bluetooth Low Energy (Bluetooth LE) -design som benytter Nordics nRF51- og nRF52-serie multiprotokoll Bluetooth LE systembrikker (SoC).

Den nye skytjenesten skal ha en intuitiv arbeidsflyt og tilbyr mye av funksjonaliteten til selskapets «nRF Connect for Desktop» og «nRF Connect for Mobile», som er applikasjoner som brukes til å bygge og utvikle Bluetooth LE-produkter. nRF Connect for Cloud støtter også et omfattende utvalg av standard Bluetooth-tjenester sammen med proprietære tjenester som nRF UART.

Systemet kan brukes av alle populære nettlesere. Det bruker API-grensesnitt for Web Bluetooth-applikasjoner for å levere og trekke ut data til og fra Cloud, slik at man kan teste og modifisere funksjon og ytelse av prototyper. Ved å bruke front-end- og visualiseringsfunksjonene, kan historiske data hentes fra databaser og analyseres i en nettleser. Produktet tillater også muligheten til å overvåke og samhandle med fjerntliggende trådløse IoT-design som muliggjør samarbeid mellom geografisk separate utviklingsgrupper på et enkelt prosjekt.

nRF Connect for Cloud støttes av nRF Gateway App tilgjengelig for iOS og Android. Appen gjør det mulig for Bluetooth LE-enheter å bruke en smarttelefon-aktivert Internett-gateway til å konvertere Bluetooth LE-meldinger til protokollene ReST/MQTT/IP for interoperabilitet.

Gateway App kommuniserer med nRF Connect for nettsky back-end på Amazon Web Services (AWS) og er basert på «programvare som tjeneste» (Software as a Service - SaaS)-komponenter. Ved å utnytte AWS-industristandardkomponenter, implementerer appen ende-til-endedata og enhetstilkobling, garanterer pålitelighet og skalering fra noen til hundrevis av Bluetooth LE-enheter.

nRF Connect for Cloud støtter for øyeblikket Bluetooth LE-løsninger, men fremtidige versjoner vil også støtte Nordics nRF91-serie lavenergi, global multimodus LTE-M/NB-IoT-system-i-pakke (SiP) for mobil IoT.

Systemet skal fungere «rett ut av esken» med Nordic Thingy:52 IoT Sensor Kit, Nordic nRF5 Development Kit (DK) og Software Development Kit (SDK)-eksempler.

Kommentarer