Skal forenkle implementering av smart energiutstyr - Elektronikknett
Microchip PLC modem for smarte kraftnett

Skal forenkle implementering av smart energiutstyr

Microchip lanserer et fleksibelt PLC-modem som støtter flere standarder og proprietære protokoller som benyttes globalt i infrastrukturer for smarte kraftnett.

PL360B skal gjøre produsenter i stand til å svare på elkraftleverandørenes behov for økt pålitelighet og ytelse i smartmålere, og for å ivareta flere markeder, reguleringskrav for sluttkunder og driftsmessige behov, melder Microchip i dag.  Denne ene komponenten kan enkelt tilpasses via programvare, og kan redusere utviklingskostnader og ”time to market” betydelig, heter det.

Komponenten er utviklet for å støtte PLC-protokoller (kommunikasjon over kraftledninger) i frekvensbåndene opp til 500 kHz, slik som ITU G.9903 (G3-PLC) og ITU G.9904 (PRIME), så vel som CENELEC-, FCC- og ARIB-godkjente applikasjoner, og er den nyeste komponenten i Microchips utvalg av industriledende smartenergiprodukter. PL360B-modemet kommer med referansedesign for å integrere et PLC-grensesnitt i enhver applikasjon for sluttkunden der det trengs kommunikasjon, inkludert smartmålere, belysning, hjemautomatisering, bygningsautomatisering og fjernstyring.

Et viktig fortrinn ved å benytte et PL360B modem er produktets effektive bruk av energi, ettersom det tilbyr opp til 25 prosent forbedring i effektforbruk sammenlignet med tidligere generasjoner, samt  en klasse D forsterkningsmetode som skal optimalisere effektiviteten i modemoverføringen ytterligere. 

Evalueringssettet ATPL360 inneholder to evalueringskort, for å kunne oppnå punkt-til-punkt kommunikasjon. Settet omfatter også PC-verktøy som er utviklet for å evaluere ytelsen til PL360B, inkludert en PHY tester for punkt-til-punkt test, PLC “sniffer” for å fange opp PLC-trafikk i et implementert nettverk, samt en PLC administrator for å håndtere det resulterende nettverket. Fastvare for G3-PLC- og PRIME-PLC-kommunikasjon tilbys kostnadsfritt. Forskjellige referansedesign er også tilgjengelig, for en komplett strømmåler med PLC, for et enkelt PLC modem og for en master PLC-enhet som kan være ansvarlig for å håndtere et komplett nettverk med PLC-noder. 

Samtlige  referansedesign kommer med designfiler, materiallister og skjemategninger.