Skal bygge nordisk LoRa-nettverk - Elektronikknett
talkpool
Illustrasjonsfoto: Talkpool.

Skal bygge nordisk LoRa-nettverk

Nordic IoT Networks er et nytt selskap med ambisjon om å bygge et LoRa-nettverk som dekker Sverige, Norge og Danmark. Selskapet har mottatt tre millioner kroner i en første finansrunde.

Det er det svenske selskapet Talkpool, sammen med en gruppe investorer som ligger bak Nordic IoT Networks (Niot). Talkpool bygde et LoRa-nett i Göteborg høsten 2016 for Tele2, skriver etn.se.

– Nettverksdekningen som vi kan tilby i kombinasjon med vår forretningsmodell, vil styrke det nordiske IoT-markedet, sier Mats Björs, styreleder i Niot, i en pressemelding.

Niot starter med Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund og Uppsala, men ambisjonen er å dekke hele Skandinavia. I tillegg til egne nettverk, må dette gjøres gjennom samarbeid med andre operatører som kjører LoRa-nettverk.

– Vi har mange spennende prosjekter på gang som vi snart skal kunngjøre, og alle trenger et LoRa-nettverk, sier Stefan Lindgren i Talkpool i pressemeldingen.

I et LoRa-nettverk snakker alle noder direkte til basestasjonene, som igjen er koblet til en server. Sluttnoder kan dynamisk variere datahastigheten fra 0,25 til 11 kbit/s, noe som påvirker rekkevidden. Data krypteres fra sensor til sluttbruker, ikke engang operatøren ser kundens data.

Teoretisk sett vil rekkevidden være over 15 km. I beste fall kan nodene vare i ti år uten å bytte ut batteriet.

Kommentarer