Samarbeider om LoRaWAN for smartbyer - Elektronikknett
Onethinx module with Cypress PSoC 6 and Semtech LoRaWAN-web

Samarbeider om LoRaWAN for smartbyer

De to halvlederselskapene Cypress og Semtech har slått seg sammen om en integrert løsning for LoRaWAN som gir både lang rekkevidde og Bluetooth-kommunikasjon.

Cypress Semiconductor har samarbeidet med Semtech Corporation for å ta frem en to-komponent LoRaWAN-basert modul, implementert av Onethinx.

Onethinx module with Cypress PSoC 6 and Semtech LoRaWAN LoRaWAN-modul for sensorapplikasjoner i smarte byer.

Den høyt integrert Onethinx-modulen skal være egnet for smartby-applikasjoner som integrerer flere sensorer og som befinner seg i krevende radioomgivelser.

Basert på Cypress’ PSoC 6 mikrokontrollernes (MCU) maskinvarebaserte Secure Element funksjoner og Semtechs LoRa komponenter og radioteknologi (LoRa), skal løsningen åpne for en flerlags sikkerhetsarkitektur som isolerer sikkerhetsankere for ekstra beskyttet enhet-til-skykommunikasjon.

I tillegg gir mikrokontrollernes integrerte Bluetooth Low Energy (BLE) kommunikasjon en enkel, laveffekt styrekanal.

Nøkkelhåndtering og administrasjonstjenester leveres av IoT-sikkerhetsleverandøren og medlem av Bosch gruppen, ESCRYPT, som skal sikre en ende-til-ende sikker LoRaWAN løsning.

Modulen, som tilbys av Cypress’ partner Onethinx, kopler seg til Bosch Sensortecs Cross Domain Development Kit (XDK) for MEMS (Micro-Electromechanical Systems) sensorer og leveransesystemet fra ESCRYPT for sikker forbindelse.