PWM-regulator med MOSFETs - Elektronikknett
ONSPR2984_HRES

PWM-regulator med MOSFETs

ON Semiconductor lanserer nå en ny familie med flerbrikkemodul PWM buckregulatorer med høy strømtetthet og integrerte MOSFETs.

De tre nye PWM buckomformerne i FAN6500X-familien støtter et stort inngangsområde fra 4,5 V til 65 V, utgangsstrøm på opp til 10 A og utgangseffekt på 100 W. De anvender den velprøvde fastfrekvens-metoden med fleksibel Type III kompensering og robust feilbeskyttelse, opplyser produsenten.

ON Semiconductor har integrert deres PowerTrench MOSFET teknologi for å kunne skape en robust, integrert løsning som skal levere industriledende effekttetthet og effektivitet for DC-DC applikasjoner.

Ved å kombinere selskapets PowerTrench MOSFET prosess med ledende pakketeknologi på et PQFN fotavtrykk, skal PWM buckomformerne FAN65008B/5A/4B levere ”ekstremt lave” parasittiske effekter i kraftlinjen, og skal sette utviklerne i stand til å realisere en makseffektivitet på 98,5%, med lav ringing og bedre EMI enn en løsning som bruker en ekstern MOSFET, heter det.

Samtlige enheter støtter et stort inngangsområd fra 45 V til 65 V, noe som gjør dem anvendelige for et stort spekter av anvendelser i industrielle og forbrukermarkeder, fra kraftforsyninger til basestasjoner til automatisering i hjemmet. De skal også være egnet for batteristyringssystemer, som USB Power Delivery (PD) applikasjoner. Integrasjonen av to LDOer pluss en innebygd Power Path svitsj, skal gi designerne fleksibilitet til å drive kontrolleren fra inngangsspenningen, utgangen på buckomformeren, eller via PVCC-pinnen ved bruk av Power Path.

Tilhørende evalueringskort er FAN65004B-GEVB, FAN65005A-GEVB, og FAN65008B-GEVB.