Lanserer større og sterkere mobil robot

Den danske produsenten av mobile samarbeidsroboter, Mobile industrial Robots (MiR), lanserer nå en større, sterkere og raskere versjon som åpner for enda flere bruksområder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

På automatiseringsmessen Automatica i München og som åpnet i dag, lanserte MiR sin nyeste robot, MiR500. Denne har en løftekapasitet på 500 kg og kan automatisk hente, transportere og levere paller med hastigheter opp til 7,2 km/t.

I begrepet samarbeidende robot ligger det at denne, som med tidligere roboter fra MiR, kan manøvrere sikkert rundt folk og hindringer. MiR500 kan se alle hindringer i en radius på 360° og dermed navigere selvstendig og selv finne den mest effektive veien til målet – selv i dynamiske miljøer der folk og kjøretøy er i bevegelse, heter det.

Den samarbeide mobile roboten er laget for å møte sikkerhetsstandardene som kreves for å oppnå TÜV-sertifisering. Teknologien er i utgangspunktet den samme som i MiR100 og MiR200. Forskjellen er størrelsen, bæreevne og applikasjonsmuligheter.

– MiR500 er en ekstremt robust robot, som har en enda sterkere konstruksjon enn våre andre roboter og passer perfekt inn i industrielle miljøer. I tillegg har vi videreført prinsippene fra MiR100 og MiR200, der fleksibilitet og brukervennlighet er i fokus. Dette betyr at MiR500 kan programmeres uten tidligere erfaring. Samtidig er det enkelt å utvikle og erstatte toppmoduler slik at roboten kan brukes til ulike transportformål. For eksempel kan den være utstyrt med et palleløft, transportbånd eller robotarm, sier Thomas Visti, CEO i Mobile Industrial Robots.

MiR500 har omtrent samme størrelse som en standard europall og MiR forventer at de fleste av de som selges vil bli brukt til å transportere paller i industri og varehus. Palltransporten foregår med spesialdesignede MiR palleheiser og stativer som skal sikre stabil håndtering og transport.

– Bransjen er på utkikk etter nye måter å optimalisere produksjonen på for å øke konkurranseevnen, og intern transport er den siste delen av automatisering som mangler, sier Thomas Visti i en pressemelding.

Fra 2015 til 2016 doblet MiR sitt robotsalg. Fra 2016 til 2017 ble inntektene tredoblet til 77,5 millioner danske kroner, og i 2018 budsjetteres det med minst en fordobling av omsetningen sammenlignet med fjoråret. MiR forventer å øke sin totale stab fra de nåværende 65 ansatte til ca 120 i 2018.

Powered by Labrador CMS