Kryptografi-klar mikrokontroller - Elektronikknett
Microchip-CEC1702

Kryptografi-klar mikrokontroller

Microchip Technology melder at deres CEC1702 mikrokontroller (MCU) med maskinvarebasert kryptografi nå støtter sikkerhetsstandarden Device Identity Composition Engine (DICE), noe som innebærer en enkel måte å implementere fundamental sikkerhet i innvevde produkter.

Et nytt CEC1702 IoT utviklingssett for Microsoft Azure IoT er også tilgjengelig, med alt designere trenger for å integrere DICE sikkerhetsstandard i sine produkter, på en enkel måte.

Hackere blir stadig mer utspekulerte, og dermed er det viktig at systemdesignerne benytter gode sikkerhetsprinsipper i utviklingen av produktet. DICE, som er utviklet og støttet av industrieksperter fra Trusted Computing Group (TCG), er en enkel og pålitelig metode som kan implementeres i maskinvaren til sikkerhetsprodukter under produksjon. Arkitekturen deler oppstartsprosessen i lag, og skaper unike områder sammen med integritetstiltak for hvert lag som automatisk lager nye nøkler og beskytter hemmelighetene dersom skadelig programvare er til stede. En av de viktigste fordelene ved å bruke de sikre oppstartesegenskapene i CEC1702 med DICE-standarden, er at de gjør utstyrsprodusenter i stand til å lage en sikker kjede for flere fastvarelastinger, noe som er spesielt viktig for kunder som er opptatt av å autentisere systemkritiske kommandoer, blant annet i applikasjoner som kraftstasjoner eller online serverdatabaser.

Et utviklingssett, CEC1702 IoT med DICE arkitektur, kommer med en programmerbar 32-bit ARM Cortex-M4 kontroller og eksempelkode for å kunne utvikle en sikker, skytilkoplet løsning raskt. Sertifisering fra Microsoft Azure, gjør at man kan kople til internett og være sikker på at komponentene er blitt identifisert og verifisert, heter det i en melding fra selskapet.

Noen nøkkelegenskaper ved settet:

  • CEC1x02 utviklingskort med en Plug-in Module (PIM) som inneholder CEC1702 med integrerte kryptografiakseleratorer, som sparer kodeplass og reduserer tid til markedet.
  • To kortkontakter, kompatible med MikroElektronikas bibliotek med «click boards»
  • MikroElektronika Wi-Fi 7 click board, utstyrt med Microchips ATWINC1510-MR210PB IEEE 802.11 b/g/n/modul, optimalisert for laveffekt IoT applikasjoner
  • MikroElektronika THERMO 5 click board, som kan måle temperaturer over fire kanaler, med område fra 0 to 127°C og utvidet område på -64 til 191°C.

Både CEC1702Q-B2-I/SX og CEC1702 IoT utviklingssett er tilgjengelig nå.

Kommentarer