Industriens bredeste båndbredde for RF-transceivere - Elektronikknett
ADRV9009-ADI

Industriens bredeste båndbredde for RF-transceivere

Det er mye «industriens første» når Analog Devices nå lanserer en utvidelse av og basert på RadioVerse, et teknologi og utviklings-økosystem. Tranceiveren ADRV9009 RF har en båndbredde på 200 MHz noe som dobler båndbredden i forhold til tidligere generasjoner.

Selskapet sier også at den erstatter 20 komponenter, og kutter kapslingsstørrelsen med 60 prosent. Ikke nok med det, den er en radioplattform for utvikling av utstyr for 2G til og med 5G, og faset matriseradar.

ADRV9009 er innstillbar over et område på 75 MHz til 6 GHz for å støtte 2G/3G/4G/5G-tjenester, noe som gjør det mulig for produsenter av mobilutstyr til å gjøre et enkelt, kompakt radio-design på tvers av alle bånd- og strømvarianter. Dette skal redusere produktdesigntiden med femti prosent mens installasjon og vedlikehold av multibånd, multistandard kommunikasjonsutstyr forenkles, heter det.

På grunn av sin brede båndbredde, lav effekt og liten formfaktor, tillater ADRV9009 designere å møte de eskalerende radiokanaltallkravene til 5G-utstyr med massiv MIMO. Den nye RF-transceiveren er en enkeltbrikke TDD-løsning som også kan brukes i utformingen av bærbare, laboratoriestandard 5G-test- og måleutstyr som kreves for feltprøving av mobile- og IoT-nettverk.

For luftfarts- og forsvarssystemer, møter ADRV9009 høyytelseskrav til både bredbånds- og smalbåndsapplikasjoner som militær kommunikasjon og signalintelligens. Den nye RF-transceiverplattformen har også rask frekvenshopping for forbedret koblingssikkerhet og spektrumeffektivitet.

For både avanserte mobil- og faset matriseradarsystemer, har ADRV9009 digital stråleforming gjennom en lokal, innebygget oscillator (LO)-synkronisering, og dermed eliminerer behovet for eksterne LO'er.

RadioVerse design- og teknologiøkosystem inkluderer integrerte radioplattformer, programvareverktøy, evaluerings- og prototypeplattformer, en rekke referansedesign og komplette radioløsninger. Økosystemet har også et JESD204B FPGA-integrasjonsrammeverk, en produksjons-klar RF systemmodul (RF-SoM) med to ADRV9009-enheter, og design- og tekniske tjenester.

Kommentarer