Implementerte AV1-kodek på FPGA via skytjeneste - Elektronikknett
Socionext-MB86M30_02

Implementerte AV1-kodek på FPGA via skytjeneste

Socionext har utviklet en prototype-implementering av videokoderfunksjoner i det nye videokompringeringsformatet AV1 på Amazon EC2 F1.

Ved å bruke Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) F1 Instance, var Socionext i stand til å fullføre utvikling og oppnå høy ytelse på bare en og en halv måned, skriver de i en pressemelding.  

Basert på dette resultatet, akter Socionext å utforske videre mulighetene for nye, tjenesteorienterte produkter, som vil tillate kundene å anvende funksjoner fra halvlederkomponenter via skytjenester, og å utstyre brukerne med andre akseleratorer bygget på skyen, for å øke produktiviteten i storskala, høy-ytelses skybaserte systemer.   

Socionext-cloud fpga Ytelsesforbedring i AV1 kodek.

Socionext leverer bl.a. løsninger for et stort spekter av videoprosesseringsanvendelser, med den avanserte kodeken MB86M30 og den hybride kodekmodulen i M820-serien der den såkalte "M30" er integrert.

AV1 er en ny, avansert komprimeringsstandard for videodata, etablert av Alliance for Open Media. AV1 skal være i stand til å komprimere data om lag 30% mer effektivt enn HEVC, og opprettholde samme bildekvalitet. Den første offisielle spesifikasjonen av AV1 bla sluppet i mars i år. 

Socionext har valgt Amazon EC2 F1 Instance som miljøet der de har bygget en dedikert kodingsakselerator på en FPGA, tilgjengelig via skyen med Instance. Dette skal også være den første prototypen på en maskinvarebasert implementering av et AV1 kodingssystem. 

Socionext presenterte dette resultatet under "AWS Summit Tokyo 2018" tidligere i juni.