Gir Bluetooth-kommunikasjon med sub-GHz IoT-enheter - Elektronikknett
Sub-GHz-BLE

Gir Bluetooth-kommunikasjon med sub-GHz IoT-enheter

Sluttbrukere kan nå konfigurere og kontrollere sub-GHz smart energi, kommersielle og industrielle applikasjoner med mobilapplikasjoner. Silicon Labs har lansert nye programvareopsjoner for sin trådløse Gecko-portefølje, som muliggjør samtidig tilkobling for sub-GHz og 2,4 GHz Bluetooth Lavenergi (LE) på en enkeltbrikke.

Løsningen gjør det mulig for kommersielle og industrielle IoT-applikasjoner å kombinere langdistanse sub-GHz-kommunikasjon med Bluetooth-tilkobling, forenkling av oppsett, datainnsamling og vedlikehold. Ved å unngå kompleksiteten i to-brikke trådløse arkitekturer, kan utviklerne øke hastigheten på markedet og redusere kostnader og størrelser på komponentene med opptil 40 prosent, hevder selskapet.

Silicon Labs nye trådløse Gecko-maskin- og programvareløsning gjør det mulig å konfigurere, kontrollere og overvåke sub-GHz IoT-enheter direkte over Bluetooth med mobilapper. Ved å legge til Bluetooth LE-tilkobling til trådløse nettverk i sub-GHz-båndet, kan utviklere levere nye muligheter, for eksempel raskere OTA-oppdateringer og distribuere skalerbar, stedbasert tjenesteinfrastruktur med Bluetooth-fyrtårn.

Den nye multiprotokoll-programvare er tilgjengelig nå for kunder som bruker Silicon Labs’ EFR32MG og EFR32BG Wireless Gecko systembrikker.

Kommentarer