Digitale signalkontrollere får to kjerner - Elektronikknett
MC1417 - Image - dsPIC33CH hi

Digitale signalkontrollere får to kjerner

Microchip har hatt god suksess med sin blanding av en mikrokontroller og en digital signalprosessor: Den digitale signalkontrolleren. Nå får den gamle traveren to kjerner, og kan gjøre flere ting samtidig.

– Den nye dsPIC33CH har én kjerne som er designet for å fungere som en master, mens den andre er designet som en slave. Slavekjernen er nyttig for å eksekvere dedikert, tidskritisk styrekode, mens masterkjerner er opptatt med å kjøre brukergrensesnitt, systemovervåking og kommunikasjonsfunksjoner, kundespesifisert for sluttapplikasjonen, forteller direktør for forretningsutvikling i Europa, Sacha Prijovic.

Microchip - Sacha Den nye dsPIC33CH-familien fra Microchip med to kjerner er optimalisert for høy-ytelses og tidskritiske, innvevde styringsoppgaver, forteller Sacha Prijovic.
Utnytter flere designteam

– En annen viktig fordel er at den er spesifikt designet for å utnytte uavhengig kodeutvikling av separate designteam for hver kjerne, og tillater sømløs integrasjon når de bringes sammen i én brikke, fremholder han. De digitale signalkontrollerne (DSC) i den nye familien er optimalisert for høy-ytelses digital kraftforsyning, motorstyring og andre applikasjoner som krever avanserte algoritmer. Dette omfatter anvendelser som trådløs kraftforsyning, droner, bilsensorer og kraftforsyninger for servere. Eksempelvis kan slavekjernen, i en digital kraftforsyning, håndtere de matematikk-intensive algoritmene, mens masterkjernen uavhengig håndterer PMBus protokollstakk og ivaretar systemovervåkingsfunksjoner, og på denne måten økes den totale systemytelse og reaksjonsevne.

Høyere svitsjefrekvenser

Ved å fordele den totale arbeidsmengden på to DSC-kjerner i en enkelt komponent, muliggjøres høyere effekttetthet gjennom høyere svitsjefrekvenser, som igjen leder til mindre komponenter, og muligheter for å drive GaN-komponenter. dsPIC33CH-familien ble designet for ”live” oppdatering av systemet, noe som er spesielt viktig for kraftforsyninger, der fastvareoppdateringene må gjennomføres uten nedetid.

Master og slave

I for eksempel en bilvifte eller –pumpe vil slavekjernen være dedikert til å håndtere tidskritisk hastighets- og momentstyring, mens masterkjernen håndterer CAN-FD (Controller Area Network Flexible Data rate) kommunikasjon, systemovervåking og diagnostikk. De to kjernene arbeider sømløst sammen, og bidrar til at avanserte algoritmer kan forbedre effektivitet og reaksjonsevne.

Høyere ytelse

I tillegg er hver av kjernene i dsPIC33CH-komponentene designet for å gi mer ytelse enn dagens dsPIC DSC kjerner, gjennom tre forbedringer;  flere bakgrunns-valgte registre for å forbedre avbruddsreaksjon, nye instruksjoner som skal akselerere DSP- (Digital Signal Prosessor) ytelsen, og raskere eksekvering av instruksjoner.

Omfattende periferikretser

For å redusere systemkostnader og kortstørrelse, har hver kjerne avanserte periferikretser til rådighet, inkludert høyhastighets ADCer, DACer med bølgeformgenerering, analoge komparatorer, gainforsterkere og PWM (Pulse Width Modulation) maskinvare med høy oppløsning (250 ps).

Kan overvåke hverandre

Ved å ha to kjerner med dedikerte periferikretser tilgjengelig, kan hver av kjernene av sikkerhetsgrunner programmeres til å overvåke den andre, hvilket gir robuste systemdesign, ifølge Sacha Prijovic. Komponentene kommer med tilhørende utviklingskort og –verktøy.