– Det er en teknologikrig - Elektronikknett
Foxconn-produksjon

– Det er en teknologikrig

– Det er en teknologikrig, ikke en handelskrig, sier kontraktsprodusenten Foxconn om situasjonen mellom Kina og USA.

Fredag kom verdens største kontraktsprodusent av elektronikk, Foxconn, med uttalelser som at situasjonen de amerikanske og kinesiske regjeringene er engasjert i er en teknologikrig, ikke en handelskrig. For det taiwanske selskapet er dette en stor utfordring, melder Reuters. 

Tidligere har president Donald Trump meldt om tiltak som vil ramme kinesisk import verdt  200 milliarder USD med en 10 prosent skatt, dersom Kina skulle finne på å ”hevne seg” for importavgiftene Trump tidligere har varslet, og som vil ramme import fra Kina verdt omkring 50 milliarder USD.

Til saken hører det at USA har anklaget Kina for å stjele amerikansk teknologi.

– Dette er den største utfordringen vi har møtt til nå, og vi jobber med ulike planer på høyeste nivå, sa styreformann Terry Gou said under selskapets generalforsamling, ifølge Reuters.

– Det de driver med er faktisk ikke en handelskrig – det er en teknologikrig. En teknologikrig er også en produksjonskrig, skal Gou ha sagt videre. 

Ifølge Reuters skal analytikere ha uttalt at en handelskrig mellom Kina og USA kan forstyrre leveringskjedene for teknologi- og bilindustrien, sektorer som er svært avhengig av outsourcing av den typen Foxconn tilbyr, og dermed sette kjepper i hjulene for den globale veksten.

Kommentarer