Cosel overtar Powerbox - Elektronikknett
Cosel kjøper Powerbox

Cosel overtar Powerbox

Det japanske selskapet Cosel Co, Ltd kunngjorde i går at de har kjøpt opp Powerbox Group.

Etter alt å dømme får oppkjøpet ingen konsekvenser for Powerbox-organisasjonen i Norge. 

Hovedaksjonær i Powerbox har siden 2013 vært det svenske investeringsselskapet Alder. De overlater nå selskapet til en etablert kraftforsyningsprodusent som kan ta Powerbox videre, heter det i en uttalelse fra Alder.

Det vil bli noe konsolidering av selskapenes aktiviteter, men selv om Cosel ikke har avdekket noen detaljer om dette ennå, er det sannsynlig at de vil beholde og utvikle den eksisterende distribusjonsstrukturen i Europa.

Cosel og Powerbox har til sammen fem designsentre i Europa, Japan og Kina, og mer enn 250 ansatte som jobber innen FoU.

Cosel har en dominerende posisjon i Asia, og tenker å styrke seg i flere markeder: – Etter å ha oppnådd status som den fremste produsenten av industrielle kraftforsyninger i Japan, og med omsetning i overkant av 230 millioner USD, er vår visjon å ekspandere denne suksessen globalt. Ved å hente inn Powerbox Group til Cosel, får vi tilgang til ekstra design- og produksjonsressurser, noe som vil gjøre oss i stand til å øke vårt produkttilbud til eksisterende kunder, så vel som å gå inn i nye markeder og få nye kunder. Cosel & Powerbox passer perfekt sammen, ikke minst gjennom forretningssamarbeid over mer enn 30 år, sier Masato Tanikawa, President og CEO i Cosel.

– Med kontinuerlig økende – og endrede – krav til kraftforsyninger, vil evnen til å kunne tilby et enda større spekter av standard & semi-standard produkter bringe oss nærmere til å kunne levere de løsningene våre kunder trenger. Med Powerbox’ ekspertise som leverandør av kundespesifiserte kraftløsninger kan vi følge opp nær sagt ethvert kraftbehov innen de Industrielle-, Medisinske-, Transport- og Forsvarsrelaterte markedene. Vi er svært spente på fremtiden, og ser frem til i fellesskap å bli et riktig globalt og anerkjent navn i industrien, fremholder Tanikawa.

– Vi ser frem til å kunne slutte oss til Cosel Group og sammen skape en vellykket, felles enhet. Vi vil bli en sterk aktør, rettet mot verdens økende behov for nyskapende kraftløsninger, samtidig som vi respekterer miljøet og bidrar til bærekraftige strategier hos våre kunder, sier Martin Sjöstrand, CEO i Powerbox.  

Cosel_announces_it_acquires_The_Powerbox_Group_180625 Enige om å slå seg sammen: F.v. Martin Sjöstrand, CEO i Powerbox og Masato Tanikawa, President og CEO i Cosel.

Kommentarer