Zynq blir kvalifisert for bil - Elektronikknett
Arrow auto Zynq FPGA

Zynq blir kvalifisert for bil

Xilinx gjør nå tilgjengelig en familie av Zynq UltraScale+ MPSoC som er kvalifisert for sikkerhetskritiske systemer og autonom kjøring.

Ifølge en pressemelding fra Xilinx, Inc. i dag kan de nå tilby bilkvalifiserte Zynq UltraScale+ MPSoC FPGA-kretser, noe som skal muliggjøre utvikling av sikkerhetskritiske ADAS- (avansert førerassistansesystem) og selvkjørende systemer.  

Den nye Xilinx Automotive XA Zynq UltraScale+ MPSoC familien skal være kvalifisert i henhold til AEC-Q100 testspesifikasjoner med full sertifisering på ISO 26262ASIL-C nivå. 

Produktet inneholder en funksjonsspekket 64-bit firekjerners ARM Cortex-A53 og to-kjerne ARM Cortex-R5 basert prosesseringssystem (PS) og Xilinx programmerbare UltraScale arkitektur i én enkelt komponent. Selskapet mener denne skalerbare løsninger er egnet for mange ulike plattformer i bilindustrien, ved å levere riktig ytelse/watt samtidig som den integrerer kritisk funksjonell sikkerhet og trygghetsfunksjoner.

Dette er egenskaper som også kan komme til nytte i andre, sikkerhetskritiske anvendelser med krav til trygg funksjon. 

Den nye familien er sertifisert for å møte 26262 ASIL-C gjennom Exida, en av verdens ledende akkrediterte sertifiseringsselskaper innen automatisering og bilrelatert trygghet og sikkerhet.

Produktet inkluderer en ”sikkerhetsøy”, utviklet for sanntidsprosessering i applikasjoner med funksjonell sikkerhet. I tillegg kan den programmerbare logikken benyttes til å lage ekstra sikkerhetskretser for spesielle applikasjoner, slik som skjermer, overvåkingsfunksjoner eller funksjonell redundans, noe som muliggjør feiltolerante arkitekturer.