Web-server for dingser - Elektronikknett
emWeb_Segger

Web-server for dingser

emWeb er i følge tyske Segger en enkel måte å bygge inn et web-grensesnitt i innvevde systemer og nettdingser. Fordelen er at utstyret kan styres i sanntid av alt som kan bruke en nettleser.

Webgrensesnittet emWeb er skrevet i C og kan, i følge Segger Microcontroller, integreres i en hvilken som helst appliasjon i innvevde produkter, nettbrett, moboltelefoner eller PCer som kjører Windows eller macOS.

emWeb-eksempel Eksempel på brukergrensesnitt.

Serveren er HTTP-basert og de sier også at det er ikke nødvendig med ekstra drivere for å få tilgang til operativsystemet. Brukergrensesnittet kan skaleres avhengig av ressurser og behov, og det gjelder fra basis HTML til Javascript, Ajax, SSE, Websockets med mer.

Utstyr uten tradisjonelle grensesnitt kan også bruke emWeb. Her er løsningen IP-over-USB, som gjør at man kan få tilgang til, konfigurere og overvåke USB-utstyr.

Serveren skal ta liten plass i minne slik at den passer nettopp til innvevd utstyr, men også enkeltbrikke- og mikrokontrollerbasert utstyr.

Produsenten sier at de bruker teknologien på mange av deres egne produkter, som J-Link, J-Link PC-programvare, Flasher og Flasher ATE.

Kommentarer