Verdens minste NB-IoT-modul - Elektronikknett
UB129(Fig)

Verdens minste NB-IoT-modul

SARA-R412M fra u-blox hevdes å være verdens minste multimodus LTE Cat M1, NB-IoT og firebånds 2G-løsning. Samtidig har den «global konfigurering» og alt i en pakke.

Modulen måler 16 x 26 mm og skal være verdens minste modul som leverer LTE og 2G quad band (EGPRS) i ett design. Fordelen er at den har dynamisk systemvalg for å opptre som Cat M1, NB-IoT og EGPRS i enkeltmodus, eller i «foretrukket forbindelse» som betyr at den ikke behøver å startes på nytt for å svitsje mellom forskjellige modi.

Den passer til de fleste IoT-anvendelsene, men spesielt lavenergibruk eller oppkobling i bygninger. Eksempler produsenten nevner som anvendelsesområder er gass-, vann- og strømmåling, gatebelysning, byggautomatisering, varme og ventilasjon, industriell overvåking og kontroll, telematikk, gods- og kjøretøysporing, sikkerhetssystemer, alarmpaneler, pasientovervåking og diverse bærbart utstyr i forbrukermarkedet.

Modulen har et driftstemperaturområde fra -40 til +85°C og støtter «Power Save Mode» (PSM) og «Extended Discontinuous Reception» (e-DRX) for LTE Cat M1 og NB-IoT, noe som betyr at batterilevetiden kan utvides til opp til 10 år.

Modulen blir tilgjengelig senere i år, opplyser u-blox.

Kommentarer