Foto: Samsung (arkiv)

Samsung størst i 2017

Som ventet ble Samsung største halvlederleverandør i 2017. Det globale halvledermarkedet vokste med 22,2 prosent sammenlignet med 2016, i følge markedsanalysefirmaet Gartner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Ledelsen til Samsung kommer av en kraftig salgsøkning, hele 52,6 prosent, og det meste kom fra minnebrikker. Volum og priser økte i fjor og løftet også selskaper som SK Hynix, Micron, Toshiba og Western Digital.

NAND flash-prisene økte for første gang i 2017 med 17 prosent, mens DRAM-prisene økte 44 prosent. Derfor mener Gartner at Samsungs ledelse over Intel kan være kortlivet og falle tilbake til andre eller til og med tredjeplass. Årsaken til dette er at de spår at neste fall for minnebrikker vil skje i 2019.

Global omsetning for halvlederindustrien endte på 419,7 milliarder i 2017, en vekst på 22,2 prosent sammenlignet med året før. Selv om det var økning i volum for minnekretser, var den likefullt lavere enn etterspørselen. En kombinasjon som førte til 64 prosent vekst i dette markedet. Resultatet ble at minnebrikker også sto for 31 prosent av total omsetning av halvledere.

Kilde: Gartner (januar 2018)

På andreplass lå Intel, som hadde en vekst på kun 6,7 prosent. Selv om de hadde en relativt god vekst på datasenter-servere, gikk det langsommere for PC-prosessorer med en vekst på 1,9 prosent.

Powered by Labrador CMS