Ny toppsjef i Xilinx - Elektronikknett
xilinx

Ny toppsjef i Xilinx

FPGA-leverandøren melder at deres toppsjef gjennom mange år, Moshe Gavrielov, har gitt beskjed om at han vil trekke seg tilbake. Selskapet har allerede utpekt etterfølgeren.

moshe_gavrielov Moshe Gavrielov.

Gavrielovs beslutning om å trekke seg tilbake fra sin operasjonelle rolle markerer avrunding på en bemerkelsesverdig 40-årig karriere i halvleder- og programvarerelaterte selskaper.

– Det har vært et privilegium å få lov til å lede Xilinx de siste ti årene, kommenterer Gavrielov selv.  – Xilinx oppfant verdens mest suksessfulle programmerbare logikktype i 1985 og har behold lederposisjonen siden, sier han.

Styret har utnevnt Victor Peng, som i dag er COO i selskapet, som etterfølger i CEO- og presidentstolen. 

Topplederskiftet vil skje 28. januar 2018.

Peng vil bli den fjerde CEO i Xilinx’ historie, og tar over selskapet i en spennende tid. 

Victor Peng Xilinx Victor Peng.

– Victor evner å oversette visjoner og strategier til aktiviteter i verdensklasse, og er flink til å inspirere og lede endringer. Han har vært arkitekten bak Xilinx’ innovasjoner gjennom det siste tiåret, og vil føre selskapet fremover med den nødvendige hastigheten for å utnytte mulighetene som ligger foran oss, sier Dennis Segers, styreformann i Xilinx.

–  Xilinx er i en uvanlig sterk posisjon i så måte, og klar til å kapitalisere på det neste skiftet i databehandling, sier Peng.  

.