Ny toppsjef i Xilinx

FPGA-leverandøren melder at deres toppsjef gjennom mange år, Moshe Gavrielov, har gitt beskjed om at han vil trekke seg tilbake. Selskapet har allerede utpekt etterfølgeren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Gavrielovs beslutning om å trekke seg tilbake fra sin operasjonelle rolle markerer avrunding på en bemerkelsesverdig 40-årig karriere i halvleder- og programvarerelaterte selskaper.

Moshe Gavrielov.

– Det har vært et privilegium å få lov til å lede Xilinx de siste ti årene, kommenterer Gavrielov selv.  – Xilinx oppfant verdens mest suksessfulle programmerbare logikktype i 1985 og har behold lederposisjonen siden, sier han.

Styret har utnevnt Victor Peng, som i dag er COO i selskapet, som etterfølger i CEO- og presidentstolen. 

Topplederskiftet vil skje 28. januar 2018.

Peng vil bli den fjerde CEO i Xilinx’ historie, og tar over selskapet i en spennende tid. 

 

Victor Peng.

– Victor evner å oversette visjoner og strategier til aktiviteter i verdensklasse, og er flink til å inspirere og lede endringer. Han har vært arkitekten bak Xilinx’ innovasjoner gjennom det siste tiåret, og vil føre selskapet fremover med den nødvendige hastigheten for å utnytte mulighetene som ligger foran oss, sier Dennis Segers, styreformann i Xilinx.

–  Xilinx er i en uvanlig sterk posisjon i så måte, og klar til å kapitalisere på det neste skiftet i databehandling, sier Peng.  

.

Powered by Labrador CMS