Norges 50 fremste teknologikvinner skal kåres - Elektronikknett
Teknologikvinner
Adm. direktør Kristin Skogen Lund, NHO, åpnet kåringen av Norges 50 fremste IT-kvinner 8. mars i fjor. Foto: abelia.no

Norges 50 fremste teknologikvinner skal kåres

Kåring av Norges fremste IT-kvinner startet i fjor. Det ODA og Abelia omtaler som stor suksess, skal gjentas i år med den forskjellen at det nå også inkluderer teknologi.

I fjor kåret ODA-Nettverk og Abelia for første gang Norges 50 fremste IT-kvinner foran en full sal i Næringslivets hus 8. mars. Suksessen skal gjentas 8. mars 2018, og du kan allerede nå nominere dine kandidater, samt melde deg på eventet via denne siden (ekstern lenke).

I løpet av året som har gått har både mangfold og teknologi kommet enda høyere på agendaen, og vi ser at begge deler er helt sentralt for å drive en utvikling der digitalisering, kunstig intelligens og blockchain kan hjelpe oss å løse noen av våre viktigste samfunnsutfordringer fremover, heter det i en pressemelding fra arrangørene. Det handler ikke lenger om IT eller teknologi, men om begge deler sammen. Derfor utvides kåringen i år til Norges 50 fremste teknologikvinner (#50techkvinner).

Som i fjor er formålet å synliggjøre de dyktige kvinnene som ikke er så kjent for folk flest, og vi har derfor også i år laget en liste med etablerte ledere som ikke trenger å nomineres. Kategoriene er som i fjor: Gründer, Leder og Fag.

Juryen består av Berit Svendsen, konserndirektør i Telenor Skandinavia, Anne-Grethe Solberg, forsker ved Arbeidsforskningsinstituttet, Jan Moberg, sjefredaktør i Teknisk Ukeblad, Håkon Haugli, adm. direktør i Abelia og ODAs egen styreleder Kristine Hofer Næss, med Walter Kvam, styreleder i SINTEF og Digital Norway.

Kommentarer