Nordic går for mobil-IoT - Elektronikknett
NS_nRF91_PRINT

Nordic går for mobil-IoT

Spennende avsløring: Nordic Semiconductor kom i dag med en “sneak-peek” på sin kommende nRF91-serie med laveffekt multimodus-komponenter med LTE-M/NB-IoT funksjonalitet, ARM Cortex M33 prosessor og støtte for GPS.

Nordic Semiconductor kom i dag med en skikkelig appetittvekker for sin kommende nRF91-serie med laveffekt komponenter for mobilnettbaserte IoT-løsninger. Under et arrangement for spesielt inviterte i Oslo, demonstrerte Nordic hvordan nRF91 fungerte på henholdsvis Verizon Wireless Network i USA og på Telia sitt nettverk i Norge. Nyheten blir sluppet klokken 19:00 norsk tid i dag. Vi kommer tilbake med detaljer.

Den nye serien produkter handler om å utnytte potensialet i mobilnettet, og ikke minst gjøre dette enklere å ta i bruk i et bredere marked, ifølge Nordic. I dag er mobilnettet gjerne forbundet med de høye datahastighetene i smarttelefoner og nettbrett. Den nye løsningen skal derimot åpne mobilnettet for andre ting, og fostre innovasjon som gir mobilkommunikasjon i nærmest hver eneste ting du kan forestille deg. 

Front og senter i Nordic Semiconductors kommende nRF91 serie er en høyt integrert laveffekt, global multimodus LTE-M / NB-IoT System-in-Package (SiP). SiPen inneholder et komplett, mobilbasert IoT system i en bitteliten 10x16x1,2mm pakke, som integrerer modem, transceiver, RF frontend, dedikert applikasjonsprosessor, flashminne, kraftstyring, samt krystall og passive komponenter. Den innebygde vertsprosessoren tilbyr bl.a. Arm TrustZone sikkerhetsfunksjoner.

Nordic har alliert seg med Qorvo som strategisk partner for både RF frontenden og utvikling og produksjon av SiPen.

– Telia opplever en etterspørsel etter IoT teknologi som LTE-M og NB-IoT som mangler sidestykke. Vi har bidratt med våre erfaringer, vår kunnskap om markedet og delt våre ambisjoner innenfor IoT med Nordic Semiconductor i deres utviklingsløp av den nye teknologien. De har benyttet Telias nett for testing av produktet. Tilgjengelighet av moduler som støtter LTE-M har vært en begrensende faktor i kommersialiseringen. Telia er derfor meget positiv til at en aktør som Nordic Semiconductor nå kommer på markedet og at våre kunder og samarbeidspartnere kan begynne å tilby produkter og tjenester basert på den aller nyeste mobilteknologien, sa Andreas Carlsson, leder for Telia Next, i forbindelse med demonstrasjonen.

Artikkelen oppdateres. Les også mer i neste utgave av Elektronikk!

Kommentarer