Lanserer biometriske betalingskort - Elektronikknett
Biometriske berøringsfri bankkort kommer på markedet

Lanserer biometriske betalingskort

Gemalto lanserer nå de første biometriske EMV-kort for berøringsfri betalinger. Biometrisk autentisering skal kunne erstatte PIN-koder, mener de.

Det nederlandske selskapet Gemalto har fått i oppdrag fra Bank of Cyprus å levere verdens første biometriske EMV betalingskort med dobbelt grensesnitt, for både brikkebasert- og berøringsfri betalinger.

Kortet bruker fingeravtrykksgjenkjenning i stedet for en PIN-kode for å identifisere kortbrukeren, og er kompatibelt med eksisterende betalingsterminaler som allerede er installert i landet.  Når kundene plasserer fingeren på sensoren, gjøres en sammenligning mellom det scannede fingeravtrykket og de biometriske referansedata som er lagret i kortet. 

Det biometriske sensorkortet får strøm fra betalinlgsterminalen, og trenger derfor ikke et innebygd batteri. Dermed er ikke levetid eller antall transaksjoner en begrensning, heter det i en pressemelding fra Gemalto. 

For øvrig er det et grunnleggende prinsipp for teknologien at de biometriske data alltid skal være i kundens besittelse. Den biometriske identifiseringen og kortaktiveringsprosessen er derfor designet for å unngå overføring av biometriske data via luft, for å sikre brukerens personvern. Fingeravtrykksmalen er kun lagret i kortet.