Bygg skapet online - Elektronikknett
Rittal_CS
Rittal Configuration System tar etter bilbransjen og gir kunden muligheten til å designe sine individuelle kapslinger, uten forkunnskap. Det vises i en 3D-modell, og kunden får CAD-tegninger for hulltagning og montering.

Bygg skapet online

Rittal hevder å være først ute med et online-system der kunden enkelt kan designe sin egen kapsling.

Et kompakte apparatskap kan i prinsippet se forskjellig ut. Det finnes en rekke alternative løsninger med eller uten kjøling, paneler, knapper og strømforbindelser fra forskjellige retninger. Konstruksjonsarbeidet er derfor krevende og omfattende. Risikoen for feildimensjonering og feilplassering av komponenter er stadig til stede. Det kreves kunnskap om alt nytt tilbehør som kan gjøre det enklere samt øke sikkerheten i skapene.

Like lett som å velge bil
– Mange tilbyr funksjonen "Bygg din egen bil" fra billeverandørenes hjemmeside, hvor du med få klikk kan velge modell, farge, hjulsett, takluke, tilhengerfeste og annet diverse utstyr. Til slutt presenteres den bilen du ønsker. Det er denne presentasjonsteknologien vi nå tar i bruk, sier Per Magnusson, produktsjef hos Rittal.

Klikk -> komplett
I det nye Rittal Configuration System klikker kunden seg frem til sitt valg. Man velger skapstørrelse, modell, komponenter som skal monteres samt hvor de skal plasseres i skapet, kan også velge nøyaktig hvor hull skal bores eller skjæres ut. Deretter presenteres det i en intelligent 3D-modell.

Systemet viser kun de komponentene som er kompatible med det valgte produktet, for eksempel vifte og filterenheter. Kunden trenger ikke å bekymre seg for alle de andre titusenvis av tilbehør fra produktkatalogen. Og systemet holder styr på at komponentene sitter riktig.

Resultatet blir en komplett innkjøpsliste som leveres med CAD tegninger og monteringsanvisninger.

Komplett system
– Kunden kan velge å kjøpe enten en fullt konfigurert kapsling eller bare de nødvendige komponentene separat. Dette gjør teknologien ekstra bra. Vi forventer at våre kunder vil spare mye tid med dette systemet, med færre feil og høyere effektivitet når skapene tas i bruk", understreker Per Magnusson.

Rittal Configuration System er fritt tilgjengelig på www.rittal.no.

Kommentarer